A költöztetés, raktározás rejtélyei

Sokfajta költöztetés létezik. Van úgy, hogy csak épületen belül kell mozogni, ilyenkor csak rakodó személyzetre van szükség. A költöztető cégek egyszerűen csak gyalogos munkának hívják és a legtöbbjük szokott is ilyet vállalni.

 

Gyalogos munka

költöztetés attitransit

Sokszor cégek, irodák, raktárak és magánszemélyek is igénybe vesznek ilyen szolgáltatást. Van olyan költözés, ahol közelre megy az áru, ilyen esetben előfordul, hogy az ügyfelek saját maguk meg tudják oldani a szállítást, egy vagy több személykocsival, több fordulóval. Ha azonban messzebbre kell vinni, és vannak nagy, nehéz bútorok, hűtőgép, mosógép, akkor már érdemes bérelni egy kisteherautót és ahhoz rendelni két fő rakodót, akiknek van gurtnijuk, és tapasztalatuk a cipekedésben. Ettől függetlenül a kisebb dolgok lehordásában segíthetünk, csak egyeztessünk abban, hogy mi legyen a sorrend. Persze arra is van lehetőség, hogy komplex költöztetést autóstól, rakodóval, csomagolóanyaggal együtt rendeljünk meg, így kényelmi, biztonsági szempontból jobban járunk, de költségesebb is.

 

 

Ha költözés előtt állunk, érdemes körülnézni a „piacon” mielőtt céget választunk, akire az összes ingóságunkat rábízzuk! Erről már korábban is írtam, hogy én azt javaslom, kérdezzük meg rokonainkat, munkatársainkat, szomszédunkat, nem költözött-e most valaki az ismeretségi körünkben, akinek jó tapasztalata volt egy költöztető céggel.

Az utóbbi időben egyre több olyan költözés van, hogy a megrendelőnek már ki kell költözni a régi lakásból, de még nem tud beköltözni az újba.

 

Milyen opciók jöhetnek szóba ilyenkor?

 

Az egyik, ami elég ritka, hogy van még egy ingatlana az ügyfélnek és oda be tud pakolni.

Második lehetőség, hogy valamelyik szülőhöz oda tudja vinni a cuccát. Ez általában akkor lehetséges, ha csak néhány holmiról van szó és csak pár hétig kell tárolni. Ha viszont egy több szobás lakásról vagy házról beszélünk, annak a komplett berendezése ritkán szokott elférni egy rokonnál a kisszobában. Főleg ha azt se tudjuk, meddig kell majd ott tárolni. Ilyenkor merül fel, hogy keressünk egy raktárt, de milyet, hol és mennyiért? Régen sokszor bepakoltunk garázsokba, pincébe, padlásra és sufnikba. Ezek valóban olcsóbb megoldások, mint egy raktárban havi díj fejében tárolni a bútorainkat, csomagjainkat, de a végén is olcsóbb lesz-e, az itt a kérdés. A költöztető cég szempontjából mindegy hova pakolunk…

 

A raktározás csapdái

Volt olyan ügyfelünk, akinek egy garázssoron volt garázsa. Kifigyelték, amikor bepakoltuk az ingóságait, pár nap múlva valakik „kipakolták” az összes holmiját!

A másik ügyfelünk bérelt egy garázst és a tulaj nem szólt neki, hogy itt-ott beázik a tető. Mindene odalett!

A harmadik ügyfelünk egy száraz tiszta padlást bérelt. Ide nem volt könnyű felvinni a bútorokat, s mire mentünk értük, jó pár bútorát, ágyát, dobozát szétrágták az egerek! Persze volt olyan is ahol minden rendben volt. De szerintem ez olyan, mint az „Orosz rulett” vagy szerencsénk van, vagy nincs.

Az esélyeknél persze az se elhanyagolható tényező, hogy mennyi ideig van szükségünk a raktározásra. Az ilyen szállításoknál általában kétfelé kell vinni a cuccokat. Az egyik körben mennek a tárolásra szánt dolgok, a másik körben pedig azok, amikre szükségünk lehet az albérletben, az ott tartózkodásunk ideje alatt.

Ilyenkor nagyon fontos azt átgondolni, hogy mennyi ideig fog tartani ez az átmeneti időszak és mire lesz szükségünk addig. Mert egy telepakolt raktárban, lezárt dobozokban nehéz lesz előkeresni bármit! Fontos lehet, főleg ha több hónapról beszélünk, hogy több fajta ruhát, kabátot vigyünk magunkkal, ne utána kelljen a fél raktárt kipakolni egy ruha, csizma miatt.

költöztető

 

A fontos iratokat, értékeinket, gyógyszereinket rakjuk mindig egy külön dobozba, és ha megoldható, akár már előző nap vigyük át az új helyre és ott is tegyük külön. Így ha szükségünk van belőle valamire, nem kell a dobozok között keresgetni. De jártunk úgy nem egyszer, hogy az új lakás kulcsa lett elcsomagolva és a fél kocsit le kellett pakolni, hogy bejussunk az ingatlanba.

Remélem ismét tudtam segíteni leendő ügyfeleimnek pár jó tanáccsal!

Call Now Button