Előkészület a költözésre

Költözés előtt érdemes felmérni a szállítandó dolgok mennyiségét vagyis költözés előkészület költséghatékonyan. Milyen, és mennyi csomagolóanyagra lesz szükségünk? Hol tudjuk ezeket beszerezni?

Bútorok

Melyek azok a bútorok amiket csak szétszerelve tudunk szállítani? Ezt a szerelést mi magunk is eltudjuk-e végezni, vagy szakembert kell keresni hozzá? Sok költőztető cég a szerelést is bevállalja, de nem mindegyik! Érdemes a költözés előtti napokban a szerelést és a csomagolást megoldani. Ne a szállítás napján foglalkozzunk ezzel, mert rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg!

Dobozokat beszerezhetünk a környékünkön lévő kisboltokból, vagy olyan üzletből ami kimondottan csomagoló anyagokat árul. Így ez persze pénzbe kerül, de új, tiszta dobozokat, zsákokat vehetünk. Tehát olyan csomagoló anyagaink lesznek, amilyenekre nekünk szükségünk van, nem pedig olyan, ami éppen megmaradt a boltban! A másik lehetőség, hogy a szállító cégtől bérlünk, esetleg veszünk. Ha élünk az ingyenes munka felmérés lehetőségével, akkor megkérhetjük, hogy ők saccolják meg, mennyi dobozra, fóliára lesz szükségünk.

Emelet

Ha emeletről költözünk szemrevételezzük azt is, hogy mi fér be a liftbe, és mit kell majd a lépcsőn lecipelni! Reggel, vagy még előző este érdemes végig gyalogolni a folyóson, lépcsőházon, és arrébb pakolni a virágokat, és egyéb dolgokat, ami útban lehet a költözés közben.

Fontos lehet még, hogy próbáljunk meg parkolóhelyet foglalni a teherautónak. Nagyon nem mindegy, hogy a kaputól milyen messzire kell elhordani a holmikat. Ez is költözés előkészület költséghatékonyan!

Egy nagyobb volumenű költözésnél akár két munkaórát is spórolhat, és mellesleg a rakodók se fáradnak el annyira. Akár mi magunk csináljuk a költözést, akár céget bízunk meg ezzel nagyon fontos a megfelelő létszám! Egy kis albérletes költözést, ahol csak csomagok, személyes holmik, esetleg egy tévé van, ott akár egyedül vagy a pároddal meg lehet oldani egy személyautóval. Egy két vagy háromszobás, vagy még ennél is nagyobb lakás elköltöztetését lehetőleg ne akarjuk családon belül megoldani. Így ugyanis nagyon valószínű, hogy bele fogunk fulladni, vagy nagyon el fog húzódni a költözés.

Órabéres költöztetés

Sokan félnek az órabéres szállítástól, pedig nem mindig kell! Egy normális profi cégnek sokkal fontosabb az elégedett ügyfél, annál hogy egy-két órával elnyújtsa a munkát. Egy jól elvégzett munkának mindig híre megy, és ajánlani fogja mindenkinek. Egy cégnek ez a legjobb reklám.

Szerintem egy költözés úgy tud gördülékenyen lezajlani, ha rendelünk egy költöztető csapatot három-négy fővel, és mi magunk is 3-4 fővel segítünk az apróságokat lehordani, a dobozokat, zsákokat lezárni, és amit tudunk szétszedni.

Nagy segítség, és költséghatékony lehet, ha valaki előre megy az új címre, és ott is próbál parkoló helyet foglalni a teherautónak. Érdemes még annak is utána nézni mindkét címen, hogy ha esetleg messze van a ház a kaputól be tud-e állni a teherautó az udvarba? Ha esetleg nekünk nincs kulcsunk a nagy kapuhoz, kinek lehetne szólni? Amire figyelni kell az az, hogy ezek a teherautók nem sokkal szélesebbek, mint egy nagyobb személyautó, viszont jóval magasabbak. Nehezebben fordulnak, ezért az se mindegy, hogy tolatva, vagy orral tud beállni. Ez egy nyeles teleknél, vagy ha nagyon belógnak a fák, bokrok vagy alacsonyan van a telefon, villanyvezeték, akkor reménytelen, hogy sikerüljön!

Létszám

Itt visszatérnék megint a megfelelő létszámra. Gondoljanak bele, ha nem bír beállni a teherautó, és a ház mondjuk 100 méterre van a kaputól, kb. 4-szer annyi lesz a felpakolási idő ahhoz képest, ha oda tudott volna állni a bejárathoz közel!

Volt olyan munkám, ahol az ügyfél azt mondta földszint, úgy is volt, csak azt felejtette el mondani, hogy 100 lépcső vezet le a kaputól a lakásig! Ott álltunk 2 fővel és nem hittünk a szemünknek, ha ennyien csináljuk végig a munkát két napig ott lettünk volna. Lehet hogy a 4-5 fős tarifa ijesztőnek tűnik elsőre, de a végösszegnél jobban fog járni, mert végeznek 4-5 óra alatt, és nem reggeltől-estig fog tartani, majdnem ugyanannyiért!

Remélem megint tudtam jó tanácsokkal szolgálni!

Call Now Button