Költözés ajánlásra

Költözés ajánlásra

Költözés ajánlásra

Ebben a hónapban egy 2 napos vidékre történő költözésről mesélek nektek. Nem volt egy egyszerű feladat, de sikerült zökkenőmentesen megoldani. Ilyen volumenű költözések ma már ritkábbak, régebben heti 2-3 ilyet is lebonyolítottunk!

Az ügyfelünk úgy talált ránk, hogy a Kőbányai csoportban keresett megbízható költöztető céget, ahol 10-12 ember is engem ajánlott, ami nagyon jó érzés, de nem véletlen, hanem a sok jól elvégzett munkánknak, az eredménye!

Munkafelmérés

Július 18-án délután keresett meg a leendő ügyfelünk azzal a kéréssel, hogy még a mai nap folyamán ki tudnék-e menni hozzá felmérni a munkát. Megígértem, hogy amint végzünk az aznapi munkánkkal, utána elmegyek hozzá, és felmérem a feladatot.

Este 8 óra felé értem oda, így nevetve mondta a megrendelő, hogy pont van időnk a két EB. meccs között végignézni a helyiségeket, és megbeszélni a dolgokat, aztán mehet mindenki a focit nézni! Ezzel én is szívesen egyet értettem.

A pince szemrevételezése

Költözés ajánlásra

A pincével kezdtük a szemrevételezést. Előbb megnéztünk 3 kisebb tárolót, abban volt egy kocsinyi holmi. Majd a 4. tárolónál megkérdezte: „Vett be nyugtatót?” Közöltem vele: „Én már sok csodát láttam, nem tud meglepni!” Nagyot tévedtem! Amikor kinyílt az ajtó, másodpercekig nem tudtam megszólalni. A 20 négyzetméteres szoba zsúfolásig volt telepakolva bútorokkal, dobozokkal, zsákokkal. Itt olyan 2 teherautónyi ingóság volt, precízen becsomagolva egymásra pakolva. Három generáció dolgai voltak betárolva.

A sokkhatás után a szobák következtek

A sokkhatás után felmentünk a 4. emeleti 3 szobás lakásba. Na, itt se volt kevés dolog. A konyhából csak a kisgépek, virágok, edények, tányérok és egyéb apróságok jöttek. A folyosón volt egy nagy hűtőgép és egy szekrény. Ez nem volt vészes, de aztán megpróbáltam bejutni a nagyszobába, na az már nem volt egyszerű. Csak ilyen meghagyott sávokban lehetett közlekedni, mert szinte mindenhol bútor, doboz volt, amerre csak nézett az ember. A második szobában szinte a földtől a plafonig banános dobozok voltak + 5-6 nagyszekrény. A 3. szobában egy komplett szekrénysor egy ülő garnitúra asztal és egy tv. Amikor befejeztük a terepszemlét, leültünk megbeszélni a munkafolyamatot. Hány nap alatt tudjuk lebonyolítani, és ami az ügyfélnek a legfontosabb volt, hogy mindezt el tudjuk-e vállalni, és ha igen, akkor mennyiért?

Megegyeztünk az árban, és az időpontban. Én azt vállaltam, hogy 2 nap alatt megoldom a költözést, ez az ügyfelünknek is megfelelt, de volt még egy kérése, hogy őt és a fiát is fuvarozni kéne oda-vissza mindkét nap. Ez egy kicsit megnehezítette a dolgunkat, mert így kevesebb rakodó kollega fért be a kocsiba, de belementem a dologba. Jövő hét péntek-szombatra beszéltük le a munkát. Azt javasoltam, hogy pénteken a lakással kezdjünk, mert napközben kevesebben fogják használni a liftet, mint szombaton, amikor szinte mindenki otthon van.

Elérkezett a nagy nap

Költözés ajánlásra

Elérkezett a nagy nap reggel 7 órakor elkezdték az embereim a felpakolást, én pedig elmentem a korábban lefoglalt bérautóért, és 8 órakor becsatlakoztam én is a munkába, így már heten pakoltuk a 3 teherautót. 11 óra 30-ra felpakoltuk a lakás tartalmát, és megkezdtük utunkat vidékre, ami kb. 90 perc távolságra volt. Itt egy két szintes családiház + garázs + melléképület és mindez egy hatalmas telken várt minket, így a 3 teherautónyi ingóságot viszonylag gyorsan le tudtuk pakolni, majd indultunk is haza.

Másnap szintén 7 órakor kezdtünk, de már csak a pincéből kellett felhurcolkodni azt a ”pár dolgot”! A három kocsira elosztottuk a dolgokat és 11 órakor ismét útnak indultunk. A fogadócímen megint gyorsan le tudtunk pakolni, mert amiket ezúttal hoztunk, az ott is csak tárolásra ment. Így végül sikerült 2 nap a 6 teherautónyi mennyiséget átköltöztetni, durván 20 óra alatt! A munka végén a megrendelőnk elárulta, ő nem hitt abban, hogy ez 2 nap alatt megoldható, de nagyon örült azért, hogy sikerült, és annak is, hogy minket választott!

Büszke voltam az egész csapatomra

Nagyon elfáradtunk ebben a két napban, mert ez a munka így 7 fővel is, emberes feladat volt, viszont irtó büszke voltam az egész csapatomra, a tisztességes helytállásért, és nagyon köszönöm annak a sok embernek, akik minket ajánlottak!

Call Now Button