Élmény költözés

Élmény költözés

Élmény költözés

Most egy másfajta költöztetésről mesélek nektek. Járunk egy nagy céghez egész évben bútorokat, iratos dobozokat, gépeket mozgatni. Minden évben a nyári szezon előtt van egy nap, amikor körbejárjuk az üdülőiket, és segítünk, amiben tudunk. Mi ezt csak kirándulásnak szoktuk hívni.

Ilyenkor már előző nap megpakoljuk a 2 teherautót, hogy másnap korán el tudjunk indulni. A rakomány között vannak: konyhai felszerelések, TV-k, bútorok, kertiholmik, fűnyírok, napernyők és egyéb berendezések. Összesen három helyre kell menni, a Balaton északi és déli partjára, végül a Velencei tóhoz. Hajnali 6 órakor kezdjük meg az utazásunkat, amikor még viszonylag kicsi a forgalom, így jó fél óra alatt már az autópályán száguldunk a magyar tenger felé.

"Haditerv" megbeszélése

Az ott dolgozók frissen főzött kávéval várnak minket, majd kortyolgatás közben megbeszéljük a haditervet, és utána indulhat a munka. Kipakoljuk a tárolóból az udvarra a kajakokat, kenukat. Összeszereljük a műanyag asztalokat, felhozzuk a pincéből a kerékpárokat. Amikor ezekkel végeztünk, akkor lepakoljuk a teherautókról azokat a dolgokat, melyeket az adott helyre kellett hozni. Pár dolgot felpakolunk a kocsikra, amiket majd egy másik nyaralóba kell átvinni, vagy vissza Pestre a cég telephelyére.

A rámolások befejezése után, folytatjuk utunkat.

Élmény költözés

A rámolások befejezése után, folytatjuk utunkat az északi parton fekvő városba. A két cím közötti távolságot 1 óra alatt tudjuk le. Itt viszont több mint 20 apartman található 4 háztömbben szétszórva, és az épületek 4 emeletesek, persze lift nélkül. Ide főleg új matracokat, egy-két bútort és tv-ket hoztunk, viszont a régi leselejtezett bútorokat, és műszaki cikkeket fel kellett pakolni a kocsikra, mert azokat vissza kellett szállítani a cég holtági raktárába.

Ajándék ebéd

Még jó, hogy 6 rakodóval kirándultunk ide, mert az új bútorokat össze is kellett szerelni, nem csak felhordani az emeletekre. Sőt, a lakások között is meg kellett cserélni pár bútort. Öt apartmant pedig teljesen ki kellett rámolni, mert ott felújítási munkák lesznek hamarosan. Mire befejeztük itt a munkánkat, megérkeztek a frissen sült pizzák, a megrendelőnk jóvoltából. Elfogyasztottuk az ajándék ebédünket, amit még egy nagyon finom kávéval is megfejeltek, majd fogtuk a sátorfánkat, és tovább indultunk az utolsó címünkre.

Ezt kb. 1.5 óra alatt sikerült teljesíteni, de ezt vártuk a legjobban. Elsőként le kellett hordani a főépületből az irodába a fénymásológépet, számítógépeket, monitorokat és egyéb irodai dolgokat. A kocsiról lepakoltuk a dobozba csomagolt lapra szerelt bútorokat, az új matracokat és konyhai eszközöket.

A csónakok vízre bocsájtása, és a helyére juttatása is sikerült

Élmény költözés

A csapatot ketté osztottuk, az egyik része maradt szerelni, pakolni, a másik fele pedig felrakott egy csónakot, és levitte a tóra. Itt derült ki az, hogy nem csak lefuvarozni, hanem a vízben evezve a helyére parkolást is meg kellett oldani. Ebben azért volt kihívás, mert egyikünk se evezett jó régóta, de ez is olyan, mint a biciklizés, nem lehet teljesen elfelejteni. A második csónak vízre bocsájtása, és a helyére juttatása már szinte bagatell volt. A vízi járműveket odaláncoltuk a stéghez, majd visszamentünk segíteni a kollegáknak, és közösen befejeztük a maradék feladatokat.  

A nagykaput nem sikerült visszazárni, mert a zár megadta magát, így az indulásunk egy kicsit megcsúszott, de végül egy gyors zárcsere után sikerült elhagyni az utolsó lepakoló címünket. Innen már egy óra alatt sikerült Pestre hazaérnünk. A teherautóinkkal rakottan a saját telephelyünkre hajtottunk, mert a visszárut csak másnap tudtuk lepakolni.

Ismét sikeresen teljesítettük a feladatot

Másnap reggel még elmentünk a cég Duna-parti csónakházába, ott is segítettünk kirámolni, majd felpakoltunk néhány bútort, hűtőt, és egy fűnyíró traktort. Megindultunk a megbízónk székhelyére lepakolni az összegyűjtött portékákat, ami nem volt egyszerű, mert 5-6 különböző raktárba kellett szétszortírozni, majd a szállító leveleket leadni, és a menetlevelet leigazoltatni az irodában. Az egy napra tervezett kirándulást, végül 2 nap alatt tudtuk teljesíteni, de a megrendelőnk így is nagyon elégedett volt velünk.

Mi meg már alig várjuk a jövő nyarat, hogy újra megcsináljuk ezt a kört, mert ez mindig nagy élmény nekünk.

Call Now Button