Az előrelátó ügyfél

Az előrelátó ügyfél

Az előrelátó ügyfél

Egy kedves régi ügyfelünk ajánlott minket a kollegájának. A megkeresésekor egyeztettünk időpontot egy helyszíni munkafelmérésről, mert szerinte sokkal több ingósága volt, mint egy átlagos háztartásnak. Ez a kijelentés szokatlan volt, mert a megrendelők többsége pont az ellenkezőjét szokta bizonygatni. Háromszintes családi házról volt szó, aminek a tartalmát 3 helyszínre kellett elszállítani. Ami pozitívum volt az az, hogy 5 hét állt rendelkezésre a munka elvégzésére.

Elérkezett a munkafelmérés

Az előrelátó ügyfél

Elérkezett a munkafelmérés napja. Kíváncsian érkeztem meg a felpakoló címre. Egy 300 négyzetméteres és három szintes családiház fogadott. Amikor kiszálltam a kocsiból, azt gondoltam magamban, hogy ez egy kicsit megint túl lett lihegve, hiszen az elmúlt 30 év alatt már sok ilyen méretű háznak a berendezését elköltöztettük, legtöbbször egy nap alatt!

Nem sok holmi volt, hanem rengeteg

Az előrelátó ügyfél

A szuterénnal kezdtem a felmérést. Már itt, az alsó szinten is kezdtem megérteni azt, amiről az ügyfél beszélt a telefonban, hogy sok holmijuk van. Én jártam már sok ingatlanban az elmúlt évek alatt, de ez nem sok volt, hanem rengeteg! Csak itt legalább 3 teherautónyi doboz, bútor volt felhalmozva.

A középső szinten volt 4 szoba, de csak az ajtóból tudtam benézni, úgy tele volt zsúfolva. A konyhában L alakú konyhabútor gépekkel, ebédlőasztal 8 székkel + kamra polcokkal és 1 mélyhűtőláda. A legfelsőszinten antikbútorok, komplett hálószoba garnitúrák, két gyerekszoba berendezése, és a személyes holmik.

Nehezítésnek számított, hogy 3 felé kellett vinni

Amikor már úgy gondoltam, hogy láttam mindent, közölte az ügyfél: Már csak a garázs és az udvar van hátra! A garázsban főleg szerszámok, gépek voltak, na de az udvar, ott volt minden is. Biciklik, pingpongasztal, kosárpalánk, mászóka, csúszda, kutyaház, trambulin és egy kiülő. Ezek mellett volt vagy 200 doboz, meg vagy 100 zsák egyéb dolog. Ami még nehezítésnek számított az az volt, hogy miként már korábban is említettem, 3 felé kellett vinni.

Anyuka ment a gyerekekkel, apuka külön, a harmadik meg a lomtalanításba, ezért így kellett megjelölni őket. A legtöbb dolog az anyukához ment, kb. 6 teherautónyi, az apuka holmija 3 teherautónyi lett és 2 kocsi volt várhatóan a lom, ezt hagytuk a végére. Megegyeztünk a sorrendben és abban is, hogy kb. 6 nap alatt tudjuk kiüríteni a házat, valamint abban, hogy három héten belül heti 2 napokat megyünk azért, hogy legyen idejük csomagolni és szelektálni.

Következő hét hétfőn elkezdtük a munkát

Az előrelátó ügyfél

Következő hét hétfőn elkezdtük a munkát 2 autóval és 6 fő rakodóval. Az apuka ingóságaival kezdtünk, neki a lakásból kb. 3 szobányi cucca volt, a többi a garázsban és az udvaron. Két nap alatt tudtuk megoldani, mert a fogadócímen nagyon rosszak voltak a körülmények, messze tudtunk megállni, és 3. emeletre kellett felhordani mindent gyalog, mert lift nem volt.

Következő héten folytattuk a munkát az anyuka dolgaival, de annyi holmi volt még mindig a házban, hogy nem is látszott az, hogy már 3 kocsi cuccot elvittünk. 4 autóra fért föl a lakás berendezése, dobozok, zsákok. 3 kocsira fértek fel az udvar berendezései, biciklik, sporteszközök, teraszbútorok, grillsütők

Az utolsó hétre maradt a lomtalanítás.

Három napon keresztül napi 10 órákat csak pakoltunk, szereltünk, csomagoltunk és engedtük le gurtnival a bútorokat. Az volt a szerencsénk, hogy a lepakoló címen nagyon jók voltak a körülmények, földszint és tetőtér, viszonylag jó lépcsőfeljáróval és az autókkal is közel tudtunk megállni a bejárathoz, mert ha nem így lett volna, akkor +1 napra szükségünk lett volna a fuvar teljesítéséhez!

Az utolsó hétre maradt a lomtalanítás. Addigra a szomszédok, rokonok, barátok elvitték azokat a dolgokat, amiket ők még tudtak hasznosítani és persze helyük is volt tárolni, így már nem lett tele a 2 teherautó ezért nekünk is egy rövidebb kényelmesebb napunk lett, amit egyikünk se bánt az elmúlt hetek után. A megrendelőnk nagyon elégedett volt velünk és utólag elárulta, nem hitte, hogy végezni fogunk ennyi idő alatt!

Mi is ritkán találkozunk ennyi holmival egy házon belül, de a megrendelőnk előrelátásának köszönhetően, amiért időben megrendelte a fuvart, volt elég idő a munka elvégzésére, mert 1-2 nap alatt lehetetlen lett volna határidőre befejezni a munkát!

Call Now Button