Kis költözésből nagy munka

Kis költözésből nagy munka

Március közepe felé jelentkezett egy megrendelő, aki olvasta az értékeléseinket, és azok alapján választott minket.  Már a telefonbeszélgetésnél is éreztem a hangján, hogy nem egy gyakorlott költözővel van dolgom, vagy esetleg megégette magát, egy korábbi költözés folyamán. Nagyon aprólékosan megkérdezett mindent, majd pedig megállapodtunk az időpontban.

A költözés napja

Elérkezett a költözés dátuma, reggel 8 órára kiálltunk a felpakoló címre egy 3.5t-ás teherautóval és 5 fő legénységgel. Előző este a fiúk kérdezték tőlem, hogy mekkora lesz a másnapi munka, én pedig azt feleltem nekik, hogy kb. 5 órás, mert csak a bútorokat akarja velünk átvitetni a megrendelő, a többi dolgot majd ő megoldja. A 2 szobás lakás a 7. emeleten volt, kicsi liftes, szűk lépcsőházban. Az ügyfelünk lejött elénk a kapuba, és mosolyogva konstatálta, hogy 7 óra 55-kor harcra készen, a megbeszélt létszámmal megérkeztünk.

Két körben fértünk csak be a liftbe, de feljutottunk mindannyian, és közben azt mérlegeltük, vajon mennyi dolog fog beférni a liftbe. A lakásba belépve az fogadott minket, ami ilyenkor lenni szokott, mintha bomba robbant volna, de nekünk ez nem volt újdonság. Körbenéztünk az ingatlanban, ami nem volt a plafonig rakva, de azért volt benne bútor gazdagon.

A bútorok jó része még tele volt mindenfélével

Kis költözésből nagy munka

Megbízónk elnézést kért a rendetlenségért, és azért is, hogy csak részben tudott összepakolni, de végig dolgoznia kellett, és csak aznapra kapott szabadságot. Továbbra is azt kérte, csak a nagy bútorokkal foglalkozzunk, a többit majd megpróbálja ő megoldani. Volt a lakásban egy akvárium is, egy kis szekrényen, arról is úgy nyilatkozott, hogy majd átviszi a saját autójával.

Vázoltuk az ügyfélnek a költözés menetét. Ahhoz, hogy a bútorokat ki tudjuk vinni a lakásból, a dobozokat, zsákokat vagy félre kell ilyenkor pakolnunk, vagy levisszük őket a teherautó belsejébe, és a bútorokkal együtt átkerülnek a fogadó címre. Az utóbbi mellett döntött.

Így már hozzáfértünk a szekrényekhez, de ekkor jött a meglepi, a bútorok jó része még tele volt ruhával, ágyneművel és egyéb apróságokkal. Pont az ilyen esetek miatt is, mindig van az autónkon 2 méretű kartondoboz, így felajánlottam a kliensünknek, hogy ezekbe bepakoljuk azokat a dolgokat, amiket neki nem sikerült, viszont így már biztossá vált, hogy 2 kanyar lesz.

Cégünk pozitív értékelése

Kis költözésből nagy munka

Megkérdeztem a megbízónkat arról, hogy mikor kell az ingatlant átadnia, mire közölte, hogy másnap reggelig! Felvilágosítottam, hogy ezt egyedül reggelig lehetetlen megoldania, még ha közel is van a két cím. Hoztunk föl a lakásba dobozokat, zsákokat, ragasztószalagot és nekiálltunk vadul csomagolni. Felajánlottam neki, hogy ha már kettőt fordulunk, akkor észszerűbb, ha mindent mi viszünk át! Később az is kiderült, hogy a konyhában is minden a helyén van, és a tűzhelyt is le kell kötni + a pincében is van pár dolog.

Amíg mi csomagoltunk, szereltünk, addig az ügyfél leengedte az akváriumból a vizet, így azt is át tudtuk szállítani. Összesen 40 dobozt, 30 zsákot pakoltunk össze. Az ülőgarnitúrát pedig elemeire kellett szétszerelni, hogy kiférjen az ajtón, de a legnagyobb darabját így is gyalog kellett levinni, mert a lift kicsi volt hozzá. A lepakoló cím igaz földszint volt, de a teherautó a kaputól kb. 20 méterre tudott csak megállni. Az új lakás kicsit kisebb volt, mint ahonnan hoztuk, így először a bútorokat kellett összeszerelni és a helyükre rakni és csak utána lehetett az apróságokat bevinni az ingatlanba.

Ez egy kicsit megnehezítette a dolgunkat, de megoldottuk. 18 órakor került le az utolsó tétel az autóról, ügyfelünk nagy örömére. Elismerte, nélkülünk ez nem sikerülhetett volna, és kifejezetten örült annak, hogy rábeszéltem az összes ingóságának elszállítására. Nekünk is jó volt látni egy újabb elégedett megrendelőt.  Na, így tud egy pár órásra saccolt kis költözésből, egy egész napos dzsembori kerekedni, amire az ügyfelek, de még sokszor mi se számítunk! Az ügyfelünk a vélemények alapján választott minket, és a költözése után cégünket ő is pozitívan értékelte.

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button