Költöztető munkák fajtái, méretei

Egy költöztető cég sokféle szállítással, költöztetéssel foglalkozik.

Kis költöztetések

Vannak az úgynevezett kis munkák. Ide tartoznak, az albérletes költöztetések, ahol szinte csak személyes holmik vannak, vagy még esetleg pár bútor, egy-két háztartási gép, tévé. Ehhez a munkához elegendő egy kisteherautó sofőrrel + 1 fő rakodóval. Lehet úgy is kérni, hogy csak egy sofőr jöjjön a teherautóval. Ilyenkor az ügyfelek hordják oda a gépjárműhöz az ingóságokat. Ez az opció a legköltséghatékonyabb, de itt a sofőr csak vezet, és a platón elrakja a cuccokat!

Kismunkának nevezzük azt is, ahol az ügyfél vásárol pár bútort, gépet, kerti bútort egy magánszemélytől. És kis méretű költöztetés az is, ha berendezései nagy részét otthagyja az eladott lakásban, és szinte csak a személyes tárgyait, ruháit viteti el. Ide tartozik, még az is, ha vásárol valamit, és azt házhoz szállíttatja.

- költöztetős céggel belföldi azonnali sos profi korrekt költöztetés olcsón, kisteherautóval fuvarozás, szekrény szállítás Budapesten, bútorszállítás országosan Magyarországon
Miért jobb egy költöztetővel hazavitetni a vásárolt nagyobb bútort, háztartási gépet?

Mert, ha a lakásba nehéz felvinni, vagy ha a lépcsőn nem fér föl, akkor a költöztetők fel tudják húzni az erkélyről. A költöztetők, ha szükséges és lehet, akkor szét is szedik és fönt össze is rakják, amire a sima kiszállítóknak se ideje, se eszköze nincs. Ők valószínűleg ott hagyják a földszinten vagy a lépcsőházban, és akkor lehet keresni egy költöztetőt, aki majd megoldja.

Közepes költöztető munkák

Ide vehetjük az 1-2 szobás költöztetéseket. Ezeknél a munkáknál már nem elegendő a 2 fő, itt az ideális létszám a 3 fő. Sok megrendelő az ilyen munkákhoz is két főt szeretne. Higgyék el nekem, a húsz éves tapasztalat azt mutatja, hogy a végösszegnél jobban jár az ügyfél a 3 emberrel, és jóval rövidebb idő is lesz a szállítás!

Az ilyen kaliberű munkák kb. 4-6 órát vesznek igénybe. Nagymértékben tudja azonban a munkaidőt befolyásolni az emeletek száma, van-e lift, és ha van, mi fér bele! Mondjuk, ha a 3. emeletről költözünk a 4. emeletre, és nincs lift egyik helyen sem, akkor inkább a 4 embert javasolnám! Ha olyan házba költözünk, ahol van lift, de mondjuk a 7-8-9-10. emeletre, és több olyan bútorunk van, ami nem fér be a liftbe, és gyalog kell felvinni, ott is jól jöhet a 4 fős brigád.

A nagy költöztető munkák

Ide sorolhatjuk a 3-4 szobás lakásokat, a 4-5 szobás családi házakat, vagy az ennél még nagyobb ingatlanokat. Ebbe a csoportba rakhatjuk az olyan ingatlanokat is, ahol van pince, padlás, vagy az udvaron még külön garázs, egyéb melléképületek, melyek sokszor jobban túl vannak zsúfolva tárolt cuccokkal, mint a ház, amiből költöznek!

A legtöbb esetben az ügyfelek, a megrendelésnél elfeledkeznek ezeket megemlíteni és csak ott, a helyszínen derül ki. Az emeletektől és a mennyiségtől függően én 4-6 főt javasolnék az ilyen jellegű munkákhoz. Az ügyfelek sokszor félnek a nagyobb létszámot megrendelni. Azt gondolják, az már nagyon drága óránként. Igen, nem olcsó mondjuk 6 ember egy nagy teherautóval, de ha kiszámoljuk, hogy míg 6 fő végez egy ilyen nagyobb munkával 8 óra alatt, addig 4 emberrel ugyanez a munka kb. 12 órás lesz minimum, de lehet még kicsivel több is. 8-10 munkaóra után ugyanis egyre jobban fáradnak az emberek, ami sokszor ilyenkor a munka minőségére is kihat.

Költöztetés két napra osztva

Van egy másik lehetőség arra, ha nem akarunk nagy létszámot rendelni. Szervezhetjük úgy a költözést, hogy két nap legyen. Lehet úgy is, hogy nem egymást követő két nap, és akkor az ügyfeleknek is van idejük elpakolni az új helyen. Ez szerintem egy magyar beidegződés, hogy 1 nap alatt el kell költözni, és hogy egy fordulóval fel kell férni az autóra. Pedig nincs ilyen szabály, hogy csak így lehet költözni!

Gyalogos költöztetés, bútorszállítás

Vannak még az úgynevezett gyalogos munkák is.

A gyalogos munka azt jelenti, hogy 2-4 fő rakodó kimegy a címre és ott felpakolnak vagy lepakolnak egy teherautót, vagy az épületben, raktárakban helyben, szintek között mozgatják a tárgyakat.

Remélem, ismét sikerült segítenem minden leendő ügyfeleimnek!
Call Now Button