Segítség Költözőknek

Költöztetés Budapesten- költöztetés Pest megyében – AttiTransit
Egész évben zajlanak a költözések országszerte; lakossági, irodai egyaránt. De nagy részük mégis inkább a tavasztól késő őszig terjedő időszakra tehető. Ezért elmondhatjuk erről a szakmáról is, hogy valamilyen szinten ez is egy idénymunka. Ezen időszakon belül is vannak olyan napok, hetek és hétvégék, amikor számuk kiemelkedően magas.

Miért is írok erről?

Az ügyfelek is jobban szeretnek jó időben költözni, és a költöztetőknek is kevesebb viszontagsággal jár egy napsütéses, száraz időben a pakolás, mint mondjuk szakadó esőben, havazásban. De előfordulhat, hogy nem tűr halasztást a költözés. Természetesen ilyen időben is elvégezzük a munkát. Ebből adódóan télen sokkal könnyebb költöztető céget találni, akár azonnal is, vagy 1-2 nappal a szállítás előtt. Úgymond szezonban ez már korántsem ilyen egyszerű feladat.

A jó és megbízható cégek általában már egy hétre előre be vannak táblázva és vagy be tudják szorítani a kisebb munkákat vagy nem, de nagyobb költözést ritkán tudnak ilyen rövid határidőre vállalni. Érdemes tehát egy héttel, 10 nappal a tervezett időpont előtt érdeklődni, lefoglalni, mert könnyen előfordulhat, hogy nem találunk igényeinknek minden szempontból megfelelő céget.

Abba bele se megyek, mi történik, ha meggondolatlanul olyan céget választunk, aki meg se jelenik a megbeszélt időpontban. Nagyon sok olyan ügyféllel volt dolgom, aki sajnos így járt… Ha még belefért az időnkbe, a napba, az előre leszervezett munkáink után rohantunk segíteni, mert mások cserbenhagyták.

Ami még lényeges, az az adott hónapon belüli időszakok. A legtöbben- legyen az eladó, vevő, bérlő- hónap végi vagy 15-i kiköltözéssel kötik a szerződést. Ezért ez a két időpont, plusz-mínusz 5 nap a legnagyobb dömping a költöztető cégek életében. Ilyenkor, ha az ügyfél az utolsó pillanatban próbál költöztetőt keresni, szembe találja magát azzal, hogy már mindenki foglalt.

 

Nem egyszer megkaptam megrendelőktől: „Ilyen jó üzlet a költöztetés, és ennyi munka van?” Sajnos azért ez nem így van. Vannak hullámok, amikor nagyon sok munka van, és van, amikor kevesebb. Visszatérve az időszakokhoz, amikor mindig nagy az érdeklődés, és általában sok munka is van, azok a szombatok és a hosszú hétvégék előtti napok, mert ott van idejük a klienseknek a költözés után kipakolni, elrámolni, összeszerelni, felfúrni a bútorokat, vagyis berendezkedni az új helyen. Összefoglalva: nagyon nem mindegy, hogy mikor akarunk költözködni, és hogy kivel.

 

Költöztetés Budapesten – megfelelő cég választása

Érdemes 3-4 céget felhívni, összehasonlítani az árakat, mit kínálnak ezért az árért cserében. Nagyobb lakossági vagy irodaköltözésnél érdemes kihívni a szállítócéget, hogy nézzék meg személyesen a munkát, és kikérni a véleményüket. Mondják el, szerintük hány nap alatt végezhető el a munka, mennyi csomagoló anyagra lehet szükség.

 

attitransit költöztetés

Mennyibe kerülne, ha ők csomagolnak össze, mennyi akkor, ha csak segítenek nekünk csomagolni. A megfelelő cég kiválasztását nagyban megkönnyíti, ha a környezetünkben, ismeretségi körünkben valaki nemrég költözött és elégedett volt a szolgáltatással. Azt szoktam mondani, bármilyen munkáról, szolgáltatásról legyen szó, a legjobb ajánlólevél az, ha ezt egy elégedett ügyfél mondja rólad.

 

 

Amire még nagyon fontos odafigyelni, ne válasszuk azokat a cégeket, akik jelentősen olcsóbbak az átlagnál, mert a végén nem biztos, hogy tényleg olcsóbb lesz a fuvar, ha egyáltalán megjelennek a megbeszélt időpontban!

Nem egyszer előfordult, hogy délután mentünk megcsinálni a két hete reggelre megrendelt munkát. Először még csak azt mondták, csúsznak a megbeszélt időponthoz képest, később már elérni sem lehetett őket. Vagy volt olyan is, hogy megérkeztek, elkezdték a munkát, aztán lepakolták a járdára a bútorokat, csomagokat és azt mondták, nekik el kell most menniük máshová…
Nem akarok senkit elijeszteni, aki költözés előtt áll, de sajnos ezek az esetek megtörténtek az elmúlt években. A költöztető cégek nagyobb része természetesen nem ilyen, de fent említettek nekünk is sok kellemetlenséget, előítéletet, bosszúságot okoznak. Nekik köszönhetően így mínuszról indulunk egy új ügyfél előtt, többek között ezért is nehéz a költöztetés Budapesten.

Call Now Button