A költöztetés részleteinek megadása!

A költöztetés pontos részleteinek megadása!

A költöztetés pontos részletei – Miért fontos a megrendelésnél, a pontos mennyiség megadása? Mert a költöztető cég, akkor tud megfelelő méretű teherautót, és kellő mennyiségű rakodó személyzetet küldeni. Fontos lehet még, a körülmények megadása. Mire gondolok itt? Földszinten vagy az emeleten van a lakás. Milyen messze van a kaputól az épület. Mi az a munkafolyamat, amit mi magunk is meg tudunk csinálni, és melyek azok, amihez a költőztetők segítségét, fogjuk kérni. Javaslat: csak olyan feladatot vállaljunk be, amit biztosan meg is tudunk oldani, mert ha közben derül ki, hogy nem tudtunk bedobozolni, vagy nem tudtuk a bútort szétszerelni, akkor azt a rakodóknak kell megcsinálni, így tovább tart a költözés, és többe is fog kerülni. Most egy olyan irodaköltözésről fogok nektek mesélni, amit most decemberben hajtottunk végre!

a költöztetés pontos részletei

Egy decemberi irodaköltöztetés!

A költöztetés pontos részletei

A múlt hónap elején keresett meg e-mailben a cég üzletvezetője, hogy a két ünnep között szeretnének költözni, a belvárosból Pest megyébe. Váltottunk jó pár üzenetet, beszéltünk telefonon is vagy tízszer, mire sikerült megállapodni. Abban hamar sikerült megegyezni, hogy a távolság miatt 2 teherautóra lesz szükség, eltolt kezdési időponttal. A rakodók létszámában viszont sokkal nehezebben tudtunk dűlőre jutni. Miért is? Ők azt javasolták, a sofőr mellé egy rakodó elegendő lesz, mert majd ők is segítenek négyen-négyen mindkét címen! Na, ezt én ahányszor hallottam már az ügyfelektől, annyi ezresem lenne, akkor már milliomos lennék! Kedves megrendelőket nem megbántva, nagyon sokszor csak egy sofőrt, és egy rakodót kérnek, azzal indokolva, hogy lesz jó pár segítség!

Amikor viszont eljön a költözés napja, mégse ér oda az ígért segítség, vagy csak pár órát tud segíteni, és elfárad! Volt olyan, hogy egy komplett családi ház költözésére kihívtak minket, és arra lettem figyelmes, hogy ketten hordjuk az ingóságokat a kollegámmal, a segítség meg sehol. Elkezdtem siránkozó hangon kiabálni: segítség-segítség! Odajött az ügyfél, és megkérdezte mi a probléma, mire én mondtam neki: nem látom sehol a segítséget! Persze úgy csinált, mint aki nem érti, hogy miről beszélek. Amikor éjjel 11 órakor végeztünk, persze megértette…. 

Visszatérve a megrendelésre én az egy sofőr két rakodót javasoltam autónként, mert ez a leghatékonyabb felállás. Ha az ügyfélék is még négyen segítenek a fel és lepakolásban, az csak még gyorsabb, és így olcsóbb is lesz. A megrendelő azt vállalta, hogy foglal parkolóhelyet a felpakolási címen, a salgó polcokat szétszerelik, mindent bedobozolnak, előkészítenek a szállításra, és ők is pakolnak velünk együtt mindkét címen. Megmondom őszintén, én az előző évek negatív tapasztalatai után, nem nagyon hittem az ígéreteknek, de mint utólag kiderült tévedtem!

Egy decemberi irodaköltöztetés!(folyt.)

A költöztetés pontos részletei

A megrendelésben az is szerepelt, hogy 1 nap áll rendelkezésre a költözésre, és ha belefér, akkor még aznap egy másik bérleményt is ki kell pakolni, és átköltöztetni az új címre! December 28-án 7 órakor megérkeztünk a felpakolási címre, és persze nem tudtak parkolóhelyet foglalni! Na kezdődik, gondoltam magamban, de hálaisten nem így lett! Bementünk körbenézni, és láss csodát minden becsomagolva, szétszerelve, költözésre előkészítve, és ahogy ígérték 6-an ott voltak harcra készen, hogy miben segítsenek! Harminc perc alatt megpakoltuk a teherautót, és már indulhattunk is át az első kanyarral. A második autónk 8 órára érkezett, és amire azt is megpakolták, mi már át is értünk a fogadócímre, ami szintén földszint volt, ahogy ígérték, és ott is várt minket 4 fő segítség!

Három-három kanyarban át is vittük a dobozokat, polcokat, irodabútorokat. Nagyon jól összedolgoztunk a megrendelő embereivel, és az még külön nagyon jól esett a főnök részéről, hogy emberszámba vett minket, a második kanyar után rendelt nekünk ebédet, és intézett nekünk egy-egy finom kávét! Olyan jól haladtunk, hogy sikerült a másik ingatlant is átköltöztetni, és 18 órakor mindennel végeztünk!

Ennyi év után megint tanultam valamit. Nem lehet általánosítani sem a negatív, sem a pozitív dolgokban! Nagyon sok ilyen ügyféllel szeretnék így együtt dolgozni, ahol tényleg úgy, és az van, amit mondott!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button