Ünnepi költöztetés

Költöztetés az ünnepi forgatagban!

Ünnepi költöztetés – A december egy érdekes hónap a költöztető szakmában. Ugyanis ősszel, ahogy romlik az időjárás, a költözések száma is jelentősen lecsökken. Kivétel ez alól a december, mert itt majdnem mindegy milyen zord az időjárás, az ünnepeket mindenki az új lakásában szeretné tölteni!

érdekes költözés

Mire érdemes odafigyelnie annak, akinek karácsony előtt készül el a lakása? Nagyon sok ügyfélnek az október, novemberre ígért átadás, is decemberre csúszik, és akkor még az újonnan vásárolt bútorok, háztartási gépek házhozszállításáról nem is beszéltem. Annyira megnő a szállítási feladatok száma, hogy nem győzik a fuvarozó cégek megoldani.

Van olyan futárcég, aki már december elején nem is vállal munkát, csak az állandó partnereiknek. Nem csak a lakossági költözések száma nő meg drasztikusan, hanem a cégek, irodák is ilyenkor helyezik át a székhelyüket máshová! Ezért akinek úgy alakul, hogy az ünnepek előtt, vagy a két ünnep között kell költöznie, az időben válasszon költöztető céget, mert utolsó pillanatban, már nem biztos, hogy talál megbízhatót!

Mire érdemes odafigyelni, mielőtt költöztetőt választunk?

Ünnepi költöztetés - fontos szempontok

Mire érdemes odafigyelni, mielőtt költöztetőt választunk? Egy megbízható cégnek van saját weboldala. Azon megtalálhatók a cégnek az adatai. Vannak fönt képek, hogy milyen teherautókkal dolgoznak. Esetleg vannak arról is képek, hogy kik dolgoznak a cégben, milyen munkákat csináltak eddig, és milyen értékeléseket kaptak az ügyfelektől! A cégek, vállalkozok hasonló árakkal dolgoznak, maximum az árképzésben lehetnek különbségek. Akik az átlagárnál jelentősen olcsóbban vállalnak munkát, ott általában nem stimmel valami. Miért írom ezt? Mert mint minden szakmában, ebben is van nagyon sok megbízhatatlan, ígérgető, szava hihetetlen – ember. Ebben az évben is legalább 20 cserbenhagyott ügyfélen segítettünk, úgy hogy hetekkel a költözés napja előtt megrendelte a munkát, és a cég nem állt ki!

Reggel még hitegették a megrendelőt, hogy csak pár órát késnek, de jönni fognak, pár óra múlva már a telefont se vették föl! Ilyenkor vagy talál azonnal az ügyfél mást, vagy nem!  Még az tud durva lenni, ha ez egy csere költi, és a cserepartner kocsija már megérkezik, és nem tud hová bepakolni! Sajnos még belegondolni is szörnyű, ha nekünk volt 20 ilyen esetünk, az egész városban mennyi ilyen eset lehetett éves szinten!

Az ünnepi rohanásban, pedig ez sajnos hatványozottan szokott előfordulni. Ezért azt javaslom az ügyfeleknek, megfontoltan keressenek költöztetőt, ha nem akarnak így járni. Ha karácsonyra, olyan nagyobb méretű ajándékot, bútort, tévét, háztartási gépet vásárolunk, akkor érdeklődjük meg az üzletben, hogy van­-e kapacitásuk házhoz szállítani, ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy nincs!

Költöztetés az ünnepi forgatagban! (folyt..)

Ünnepi költöztetés

Olyan dologgal is számolni kell, ha nem bírják, egyszerűen felvinni a kiszállítok, akkor ott hagyják a földszinten, vagy a lépcsőházban, mert nekik nincs idejük, szétszerelni, esetleg felhúzni a terméket, mert 25-30 címet kell teljesíteni! Akkor, ha kicsit is bizonytalan, hogy befér-e az ajtón, vagy fel fér-e a tetőtérbe a csigalépcsőn, akkor érdemesebb költöztetőkkel haza hozatni. Miért? Mert akkor ők valószínű, hogy meg tudják oldani, nem kell két helyre fizetni, és nem kell S.O.S. költöztetőt keresni, hogy a helyére kerüljön a bútor. Nem rég volt egy ilyen esetünk. Egy idős néni vett egy sarokgarnitúrát. A boltból kiszállították, fel is vitték a 2. emeletre, de nem bírták bevinni a lakásba.

Ott hagyták a lépcsőházban. Kétségbe esve keresgélt a néni a neten ki tudna segíteni neki, délután 3 óra felé jutott el hozzám. Kimentünk hozzá, megnéztük a terepet, és tényleg nem fért be a folyosón, mert útban volt, a beépített szekrény. Le kellett vinni mind két részét az utcára, és onnan felhúzni a 2. emeletre, az ablakon keresztül. A másik eset kicsit egyszerűbb volt. Délben csörög a telefon, szinte sírva meséli a megrendelő, hogy kihozták az új mosógépet, de nem tudták bevinni a lakásban, és azt mondták neki, csak felhúzva lehet, a ingatlanba bejuttatni.

Na gurtnikkal felszerelkezve 3 fővel elindultunk, akkor majd mi felhúzzuk. Odaérünk, felmérjük a helyszint, és kitaláljuk, mi a legjobb megoldás. Hirtelen felindulásból leakasztottam, a bejárati ajtót, és láss csodát, simán befért, a mosógép, és még a gurtnit se kellett kigurítani! Remélem megint sikerül a hasznos tanácsaimmal, sok ügyfélnek segíteni abban, hogy a költözése zökkenő-mentesen lezajlódjon az ünnepi forgatagban!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button