Egy érdekes költözés története!

Egy érdekes költözés története!

Egy érdekes költözés – A költöztetés egy nagyon érdekes, és változatos munka, rugalmas munkaidővel. Az egyik nap csak 3 órát dolgozunk, a másik nap lehet 15 órát. Van olyan, hogy 3 napig nem dolgozunk, utána 6 napig zsinórban nyomjuk a melót. Ebben az évben is már túl vagyunk, úgy 400 munkán, ezekből mesélnék, egy-kettő érdekesebb sztorit nektek.

érdekes költözés

Ez év márciusától indult az Atti Transit Kft. egy 3.5t-ás teherautóval, amikor egy barátom megkeresett azzal, hogy a rokonát el kellene költöztetni Nyergesújfaluról Hévízre. Egy 3 szobás családi ház, garázzsal, kerti bútorok, sütögető, kutyaház. Beszéltem a megrendelővel, aki nagyon izgult, mert 20 éve nem költözött sehova. Sem az árakkal, se a folyamattal nem volt tisztában, de nagyon féltette az igen értékes, különleges bútorait. Két kanyart nem szeretett volna, a nagy távolság miatt, amivel én is egyet értettem. Ami még megnehezítette a költözést, hogy a fogadó címen lévő ház felújítás alatt állt, így oda még nem lehetett bepakolni a bútorokat. A telken belül volt egy melléképület, vagy odapakolunk be, vagy bérelnie kell egy raktárt. Megnyugtattam, hogy úgy becsomagolunk mindent, és leterítünk nejlont a bútorok, dobozok alá, hogy védve legyen. Kicsit kezdett megnyugodni, amikor már többször beszéltünk telefonon, de azért hallatszott a hangján a bizonytalanság.

Bérelnem kellett egy 5t-ás teherautót....

Az érdekes költözés folytatása

Nekem bérelnem kellett egy 5t-ás teherautót, a sajátom mellé, hogy egy fordulóval meg tudjuk oldani a szállítást! Eljött a nagy nap, reggel 9 órát ígértem az érkezésre, ügyfelem már 6 óra 30-kor hívott, hogy akkor biztos, hogy jövünk! Megnyugtattam, hogy minden rendben van és időben ott leszünk. A saját autónk, a brigádunk felével oda is ért pontosan, de én és a rakodóm kicsit késtünk, mert az autókölcsönző csak fél 8-kor nyitott, és akkor kellett még lepapírozni, sőt kiderült, hogy a tankja is üres, így meg kellett várni azt is, hogy megtankolják! Sajnos ezt nem kalkuláltam bele az időbe, hogy csak 8 óra 10 perckor tudunk elindulni Pestről! 9 óra 30-ra értünk csak a címre, de a kollégáim, addigra már vadul fóliázták a bútorokat, dobozolták a személyes holmikat. Amit lehet szétszereltünk, és úgy csomagoltuk be, hogy a kocsin, és a raktárban is minél kevesebb helyet foglaljon.

A bútorokat, festményeket, vázákat, előbb légpárnás fóliába, majd sztreccsfóliába csomagoltuk. Az ügyfelünk fel-alá járkálva, csodálkozva figyelte, hogy milyen hatékonyan, precízen végezzük a munkánkat. 12:30-ra megpakoltuk a két teherautót, és útnak indultunk Hévízre. Jó azt megélni, ahogy a megrendelő fokozatosan megnyugszik a látottaktól, és néha már mosolyog is egy kicsit! Én ezért szeretem ezt a szakmát, mert jó tapasztalni azt, ahogy változik a megrendelő megítélése, és alábbhagy az aggodalma is a költözés miatt! 3 órás utazás után érkeztünk meg a lepakoló címre.

Na, ez ennek a szakmának a szépsége

A nagykapu keskeny volt, ezért nem tudtunk beállni, így az utcáról kellett behordani a cuccokat. Úgy kezdtünk, hogy leterítettük a nejlont a padlóra, és felmértük, megterveztük, hogy miként rámoljuk be a bútorokat. Az épületnek csapott teteje volt, így nem volt mindegy az, hogy a magas bútorok hova kerülnek. Ilyenkor arra is figyelni szoktunk, hogy hány nyílászáró van az épületen, és azok elé szoktunk pakolni nagy, nehéz bútorokat, ezzel is megnehezítve a betörést, lopást. Behordtuk az ingóságokat, a bútorok közé, mellé a csomagokat, törékeny dolgokat. Mindig az ajtóhoz közel utoljára a háztartási gépeket szoktuk pakolni azért, hogy az ajtókat kitámasztva legyen tárolva a penészesedés elkerülése érdekében. Az egészet takarófóliával letakartuk. Az ügyfél nagyon elégedett volt a szolgáltatásunkkal, és azt mondta mindenkinek csak ajánlani fog. Kicsit fáradtan, de jókedvűen elindultunk hazafelé. A kollégáim a telephelyre, én meg az autókölcsönző felé vettem az irányt.

A legjobb érzés viszont az volt, amikor 2 hónap múlva hívott az ügyfél azért, hogy most rámoltak be az elkészült lakásba, most csomagolták ki a dobozokat, és minden épségben volt!  Na, ez ennek a szakmának a szépsége számomra, és remélem még sok ilyen munka vár ránk!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button