A költöztető szakma

A költöztető szakma

Költöztetés országosan

A költöztető szakma egy olyan szakma, amit még nagyon sokáig nem fognak tudni gépesíteni, csak emberi erőt használva lehet megvalósítani. Azok az ügyfelek, akik legalább egyszer már saját maguk oldották meg a költözésüket, vagy csak kirámolták a lakásuk berendezéseit, azok már átérezték, hogy ez mennyire nehéz, és szakértelmet igénylő munka. Sajnos viszont többen vannak azon ügyfelek, akik kevésbé értékelik a költöztetők munkáját. Pedig higgyék el kedves ügyfelek, ez egy nagyon embert próbáló foglalkozás. Nem tanítják egy iskolában sem, egy tanfolyamon se, ezt igenis csak kint a munkákban lehet az idősebb kollégáktól elsajátítani. Sajnos, mint sok fizikai munka ez sem vonzó a fiatalok körében, ezért ez a szakma is nagyon el van öregedve.

Ki merem jelenteni az átlag életkor 35-65 év, között van. Ha ez a tendencia folytatódik kb.10-15 év múlva nem lesz, aki betanítsa a fiatalokat, erre a szakmára! Sok ügyfél úgy gondolja, ez egy segédmunka, amit bárki meg tud oldani, ha fizikailag elég erős hozzá. Meg kell cáfoljam ezt a tévhitet! Egy segédmunkásnak hol kell értenie, ennyiféle munkafolyamathoz? Egy jó költöztető szakember le tud kötni egy mosógépet, tűzhelyet, mosogatógépet. Le tudja szerelni a csillárokat, lámpákat. Bútorokat szétszereli, összeszereli. Ha nem fér le a lépcsőn a bútor, akkor leengedi a teraszról, a másik helyen felhúzza a bútort. Becsomagolja-kicsomagolja a bútorokat. Bedobozolja a személyes dolgainkat. Nem utolsó sorban nagyon vigyáz arra, hogy az önök összes ingósága épségben átérjen egyik címről a másikba!

A KÖLTÖZTETŐK MUNKAIDEJE

A költöztető szakma és a munkaidő

Beszéljünk egy kicsit a munkaidőről, és a munkabeosztásról! Egy költöztető rakodó vagy sofőr nem úgy dolgozik, mint egy átlagember, hogy hétfőtől-péntekig 8-tól 16:30-ig. Akkor dolgozik, amikor a megrendelők kérik a fuvart, és mikor kérik?! Legtöbbször szombat, vasárnap, vagy hétköznap délután, amikor önök végeznek a munkájukkal. Ha reggel elkezdünk egy nagyobb költözést, mi nem mondjuk azt 16 órakor, hogy megyünk haza, mert lejárt a munkaidőnk, mi addig csináljuk, amíg nem végzünk! Ezért nem is vonzó ez sok ember számára, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor kezdünk, mikor végzünk és az sem, hogy egy nap hány órát fogunk dolgozni.

Akkor jogosan kérdezhetik: Mi a vonzó ebben a munkában? Én 27 éve dolgozok ebben a szakmában, és el se tudom magam képzelni másban. Az egyik a változatosság. Nincs két egyforma költözés. A különböző helyszínek, a teljesen más emberek, változatos bútorok és a folyamatos kihívások! Ki fér a bútor a lakásból, felférünk a teherautóra, befér a zongora a liftbe, vagy gyalog kell felszenvedni az emeletre? A sok kedves ügyfél, aki pár óra múlva már úgy kezel, mint ha 20 éve barátok lennénk, mert el van ájulva attól, hogy milyen gyorsan ürül ki a lakás, mennyire profin csináljuk az egészet és közben mindenki vidám, mintha csak egy baráti összejövetelen lennénk. Mert nagyon nem mindegy, hogy milyen a hangulat, főleg egy egész napos nagy költöztetés alatt!

Költözés jó hangulatban

A költöztető szakma és az ügyfelek

A jó hangulat eléréséhez mindkét félnek kicsit alkalmazkodni kell a másikhoz, mint egy jó családban vagy egy jó csapatban. Ha aznap egy csónakban ülnek, akkor egy irányban kell, hogy evezzenek, mert különben nagyon hosszúra fog nyúlni a nap, és nagyon rossz szájízzel fognak a nap végén elválni! Voltam ilyen és olyan költözésben is résztvevő, nagyon nem mindegy hogy melyikben veszünk részt! Lényeges dolog, még a pakolás megkezdése előtt beszéljük át közösen azt, hogy mi a megrendelő elképzelése, mi a költöztetők javaslata, és próbáljunk meg ebben egy középutat megtalálni, és akkor mosolyogva fogunk emlékezni erre az egyébként fárasztó, de jó napra. Minden fizikai munkásnak jól esik, ha munka közben megkínálják egy kávéval, üdítővel, vagy ha egy egész napos nagy munka közben rendelnek a csapatnak egy családi pizzát azt értékelni fogják, és örömmel megcsinálnak pár plusz feladatot mosolyogva.

Remélem sikerül az ügyfeleket és a költöztetőket még közelebb hozni egymáshoz, mert közös a cél egy ilyen nehéz napon is!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button