Bútorszállítás országosan

Költöztetési, bútorszállítási emlékek!

Bútorszállítás országosan

Bútorszállítás országosan, emlékek a költöztetésekről: Az elmúlt 27 évben rengeteg költöztetésben, bútorszállításban vettem részt, voltak nagyon vidámak, és nagyon szomorúak egyaránt.  Ezekből próbálok csemegézni nektek párat. Kezdjük egy olyan bútorszállítással, ahol nagyon vidám hangulatban, rokonok, barátok segítségével oldottunk meg egy komoly, nagy, vidéki költözést! Mert bármennyire is hihetetlen, így is lehet!  Az egész úgy kezdődött, hogy megrendeltek engem egy 7.5 tonnás teherautóval. Ilyenkor ez azt jelenti, hogy én, mint sofőr elpakolom az autón a holmit, a fogadócímen leadogatom, és persze átviszem A-ból B-be az ingóságokat. Viszont így a bútorok ki-be hordása, szétszerelése, becsomagolása a megrendelő feladata! Ez gyakran szokott vicces jeleneteket szülni, de erről majd később.

Reggel 8 órára kérték a teherautót a bútorszállításhoz, egy Jobbágyi nevű kis faluba, de megkértek, hogy még Pesten vegyek föl két fiút, akik szintén jönnének segíteni. Reggel 6 órára lett lebeszélve a találka. Negyed 7-re már ott is voltak. Így már azért igyekezni kellett, hogy pontosan odaérjünk, bár az egyik srác megnyugtatott, hogy az ő nagyiját fogjuk költöztetni, és neki elnézi azt is, ha egy kicsit késünk. Végül, ha neccesen is, de odaértünk 8-ra. Nem akartam hinni a szememnek, egy hadsereg várt minket, aki mind segíteni jött. Volt köztük rokon, barát és szomszéd is. A néni lánya fogadott, hogy ő a megrendelő. Kérte, hogy nézzek körül, és mondjam el, mi fér föl, mi nem, mert van 4 személykocsi, és egy kisbusz is, amikbe még tudunk pakolni. Megkért mielőtt elkezdenénk felpakolni, fáradjak be a lakásba, mert éppen elkészült a reggeli, és csak minket vártak!

A házba belépve...

A házba belépve, mint a mesékbe, olyan megterített asztal fogadott. A mesés reggeli után nekiugrottunk a munkának, ami ilyen létszámmal, egy albérletes kis költöztetés felpakolásához hasonlított. A két órás felpakolás után a konvoj Jászapáti felé vette az irányt. Amire odaértünk, sajnos elromlott az idő, zuhogni kezdett az eső, de a társaság jó kedvét ez se tudta elrontani. Amikor megérkeztem, nem értettem, miért van mindenki az utcán, miért nem mennek be az udvarra. Mire közölték, hogy az új lakás kulcsát a mama a konyhabútorban hagyta, ami persze a teherautó belsejében lapult. A szakadó esőben félig lerámoltuk az autót, az utcára, hogy hozzáférjünk a kulcshoz. Erre a mama megszólalt, hogy azért rakta bele, nehogy ott felejtsük a régi lakásban! Ezen mindannyian jót nevettünk. Jó volt látni viszont, ilyen összetartást, jókedvet egy ilyen hosszú, és kemény nap után. Igen, így is lezajlódhat egy nagy költözés, bútorszállítás Budapesten és országosan is, vidáman stresszmentesen.

Bútorszállítás, költözés másik példa

Nézzünk erre egy ellenpéldát, ahol nem volt ilyen vidám a költözés, bútorszállítás. Kimentünk két főben a kollégámmal Pestlőrincre egy kertes házból Kókára történő költözésre. Kijön a kapuba egy kb. 70 éves néni, hogy ő rendelte a fuvart. Bemegyünk, a kapun, mennénk föl a lépcsőn, mire közli, nem innen lesz a szállítás, hanem a hátsó kisházból. Megkerüljük a nagyházat, és bemegyünk a kisházba. Mutatja, hogy mit kell elvinni, ő és az unokája költözik. Majd megkért minket, ha lehet, minél gyorsabban pakoljuk föl a holmikat, és ha bárki kérdezi, el ne áruljuk, hogy hova visszük őket! Gyorsan fölpakolunk, és már indulunk is, előtte megkértek minket arra, hogy az unoka hagy üljön föl hátra, a csomagok közé.

Útközben kérdezem a nénit, hogy minden rendben van-e, mert, látom, hogy sírdogál. Elcsukló hangon kezdi elmesélni, hogy a telek az övé volt, a kisházzal, és ő megengedte egy családnak, hogy odaépítkezzenek, akik megígérték, hogy élete végéig gondoskodnak róla. Nemhogy nem gondoskodtak, hanem elüldözték a saját házából. Megérkezünk Kóka mellé egy földes úton a préripusztába ősszel, és egy üres telekre pakoljuk le a holmikat. Azt mondja, az unoka télre felépíti a faházat. Nekünk még a fuvardíjat se volt pofánk elkérni, de amíg élek, ezt nem felejtem el! Nagyon nagy különbség lehet költözés és költözés között!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button