A költöztető autók ismérvei

Egy költöztető cégnek fontos, hogy milyen járműparkkal rendelkezik

A költöztető autók típusai – Minél szélesebb ez a skála, annál több fajta szállítási feladatot tud elvállalni. Ahogy a különböző szerelésekhez más szerszámok kellenek, a másfajta dolgok szállításához, is többféle szállítójármű szükséges. Egy magára adó költöztető nem rak föl az autójára olyan dolgokat, melyek beszennyezhetik a platót. Mire is gondolok? Például olyan építőanyagot, ami kifolyhat a platóra, vagy olyan alkatrészeket, amiből az olaj kicsöpöghet! A következő ügyfél biztosan nem örülne, ha az Ő bútorait abban tologatnánk utána. Persze van olyan megrendelő, aki nem érti, hogy egy költöztető, miért nem viszi haza neki, a Tüzép-en vásárolt dolgait!

A költöztető autók

Visszatérve a költöztetésekhez. A legtöbb cégnek 3.5 tonnás teherautói vannak, mert azokkal könnyebb dolgozni a városon belül. A legtöbb helyre behajthatnak engedély nélkül, viszonylag kis helyre is le tudnak parkolni velük.

A költöztető autók ismérvei!

Nagy teherautó megrendelése

Több helyen akár az udvarba, nyeles telekre is be tudnak állni, így kényelmesebb, és lényegesen gyorsabb is lesz a fel és lepakolás is! Egy nagyon fontos dologra kell figyelni a helyszíneken a beállásnál, és ez a magasság! Ezek a bútorszállító járművek, magasabbak egy átlagos furgonnál azért, hogy a bútorok állítva felférjenek. Ezekre az autókra 1-2 szobás lakások férnek föl általában, ha az ingatlanok nincsenek túlzsúfolva. Ha ennél nagyobb lakásról, házról van szó, akkor vagy több forduló lesz, vagy két teherautóra lesz szükség. A harmadik lehetőség egy nagy teherautó megrendelése. Ez olyankor célszerű, ha nagy a távolság a két cím között, vidékre vagy külföldre kell vinni.

A költöztető autók - a nagy autóknak is vannak buktatói

Az egyik, ha olyan helyen lakunk, ahová behajtási engedély szükséges. Ezt intézheti a fuvarozó cég is, vagy a megrendelő is, csak kell hozzá neki a teherautó rendszáma!

A költöztető autók - a másik gond a nagy autókkal

A másik gond lehet a parkolás, amihez kb.3 személyautónyi helyre lesz szükségünk! A harmadik probléma, ha messze van a ház a kaputól, és nem fér be a teherautó, nagyon elhúzódhat a fel és lepakolás egyaránt, és így jóval drágább is lesz a fuvar. Lehet annál is, ha egy kisebb autóval kettőt fordultunk volna! Volt olyan költöztetésünk, ahol kamionnal elhozták külföldről a holmikat Budapestre, a kamion megállt az M0-ás mellett egy parkolóban, és onnan több kisautóval behordtuk, a belvárosba az ingóságokat. Vagy volt olyan is, hogy egy hegyoldalról lehordtuk a cuccokat a főúthoz, egy nagy kocsira, és Ő vitte le vidékre egy fordulóval. Összefoglalva a dolgokat, a kisautónak, nagyautónak is van előnye és hátránya is. Ami lényeges mindkettőnél az, hogy alkalmas legyen a bútorszállításra. Mit takar ez? Legalább 220 cm magas legyen.

A költöztető autók milyenek legyenek

Sima legyen a plató felülete. Ki legyen párnázva az oldala. Oldalt legyenek rögzítési pontok. Jó legyen a jármű rugózása. Alacsonyan legyen a plató, hogy ne kelljen magasra emelni a bútorokat! Nagy segítség lehet, a nehéz tárgyak felemelésében, ha van rajta emelőhátfal!

A felszerelt autóhoz hozzátartoznak: kötözök, paplanok, plédek, kartonok és a különböző csomagoló anyagok. Például sztreccs fólia, légpárnás fólia, hullámpapír, ragasztó szalag. Sokat tud segíteni, egy jó csavarozó gép, csavarhúzók, villáskulcsok és egyéb kéziszerszámok.

Jó tanácsok arról, mekkora lakáshoz mekkora teherautót javaslunk

Mielőtt választunk költöztetőt, nézzük meg a weboldalát, mert általában vannak fönt fényképek az autókról, az előző munkáiról!

Jó tanácsok arról, mekkora lakáshoz mekkora teherautót javaslunk

Ha nagy lakásból, vagy családi házból, költözünk, sok holmival, de nem nagy távolságra, akkor nem biztos, hogy egy kamionra van szükségünk, mert egy kisautóval több fordulóval megfelelő létszámmal, ugyanolyan gyorsan át tudunk költözni. Másik fontos dolog, amit már sokszor leírtam, nincs ilyen íratlan szabály, hogy mindenképpen egy fordulóval, és egy nap alatt kell elköltözni!

Ez egy évtizedes rossz beidegződés, hogy ha két forduló, akkor az, kétszer annyiba fog kerülni. Ez akkor igaz, ha nagy a távolság a két cím között! Kis távolságnál mindegy, hogy a nagy kocsit pakoljuk órákig, vagy a kicsivel fordulunk többet!

Remélem ezzel a bejegyzésemmel is sok megrendelőnek tudtam segíteni.

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button