A költöztetés ügyféltípusai

A költöztetésben előforduló ügyféltípusok

A költöztetés ügyféltípusai 

A költöztetésben előforduló ügyféltípusokról mesélek most nektek. Az elmúlt majd 30 év alatt rengeteg megrendelővel találkoztunk. A kisebb-nagyobb munkák alatt, sok emberi sorssal, problémával szembesültünk, és a nagy többségnek orvosolni is tudtuk a gondját, baját, ami a költözés közben adódott, de sok kliensnek, már az is örömet okozott, hogy meghallgattuk a problémáit.

Az első típus, az előrelátó és megfontolt.

A költöztetés ügyféltípusai 

Az első típus, az előrelátó és megfontolt. Már hónapokkal a költözés előtt elkezdi felkutatni a számára megfelelő vállalkozást. Körbenéz a neten, érdeklődik a rokonoknál, ismerősöknél. Ha esetleg lát valahol egy költöztető brigádot pakolni, kér tőlük névjegykártyát, vagy lefényképezi a teherautón lévő elérhetőséget. Legalább öt cégtől begyűjt árajánlatot, majd háromra szűkíti a cégek listáját, akiket már megkér arra is, hogy személyesen nézzék meg a helyszínt és a szállítandó ingóságokat. Ezt követően, aki a legszimpatikusabb, és ár szempontjából is megfelelő, azt választja. Persze az csak a költözés után derül ki, hogy jól választott-e. Az, hogy szépek a képek a weboldalon és egy megnyerő, szimpatikus ember jön ki felmérni a munkát, még nem garancia arra, hogy a költöztető brigád is ilyen, és minden rendben lesz a pakolásnál. De jóval jobb az esélyünk annál, mint ha az utcán egy kiragasztott cetliről tépnénk le egy telefonszámot, és őket bíznánk meg egy fuvarra, és aztán vagy ott lesznek, vagy nem.

A második típus a gyakorlatiasabb.

A költöztetés ügyféltípusai 

A második típus a gyakorlatiasabb. Aki már sokszor költözött az elmúlt években. Vagy már több céget kipróbált és tud viszonyítani vagy van egy állandó, profi brigádja és nem kockáztat egy idegen csapattal. Ez a fajta megrendelő már nincs megijedve a költözés viszontagságaitól, tudja, mit mibe pakoljon, és hogy mennyi idő kell arra, hogy mindent kirámoljon és bedobozoljon. Pár héttel a költözés előtt kiválasztja a költöztető céget, vagy, ahogy korábban már említettem, állandó csapattal dolgoztat. A cégtől vásárol vagy bérel költöztető dobozokat, amit 1 héttel a költözés előtt, már a helyszínre szállíttat és így lesz ideje összerámolni.

Miért érdemes venni/bérelni költöztető dobozokat?

Mert így nagyrészt egyforma méretűek lesznek, így jobban pakolható lesz a teherautón, mintha tíz fajta-féle lenne. Jobban bírja a terhelést, kevésbé szakad szét a pakolás közben. Sokan csinálják azt, hogy gyűjtögetnek innen-onnan dobozokat, majd jó lesz az valahogy. Nem mindig van így, mert például, ha egy tojásos dobozt megpakolunk könyvvel, az biztos, hogy a második emelésnél már szét fog szakadni vagy a lépcsőházban vagy a liftben vagy a teherautón. De ez még a jobbik eset, a rosszabb, amikor a törékenyes doboz adja meg magát. Vagy amikor kevés banános dobozt sikerül szerezni, és így mindkét részébe külön pakolunk és ilyenkor nyeklik a fél doboz, és a kocsin is lehetetlen egymásra pakolni. A rutinos ügyfél tudja azt is, hogy a bútorokat fogják először felpakolni a kocsira, ezért úgy pakolja a dobozokat a szobában, hogy ne legyenek útban. A dobozok lezárva, felcímkézve, a ruhászsákok szája bekötözve, a bútorok kipakolva. Próbál a teherautónak parkolóhelyet foglalni, minél közelebb a bejárathoz, ezekkel az előkészületekkel, akár 2-3 munkaórát is megspórolhat.

A harmadik típus a szinte azonnal!

A költöztetés ügyféltípusai 

A harmadik típus a szinte azonnal! A költözés előtt 1-2 nappal, vagy aznap kezd el telefonálgatni, a szállítás miatt. Ez valamikor sikerül, valamikor nem. Időszak függő. Nyáron, vagy a hónap végén sokszor lehetetlen szabad költöztetőt találni. Az ilyen kapkodásban, sajnos benne van, hogy nem a megfelelő céget választjuk. Vagy késnek a megbeszélt időponthoz képest vagy sokszor meg se érkeznek. Sokszor mentünk mi is ilyen azonnali munkába, és nem egyszer az fogadott minket a felpakoló címen, hogy az ügyfelünknek nem szólt senki, hogy költözni fog. A személyes dolgok még a szekrényben, az ágyon rajta az ágynemű, a hűtő nincs kipakolva, 5-10 zsákban a ruhák, edények, poharak, tányérok beledobálva. Majd közli, hogy eddig jutott, de mindjárt kész van, de nagyon vigyázzunk mindenre, mert sok törékeny dolog van a zsákokban. Na, ezeket a költözéseket nem kívánom senkinek, hála isten nem is ez a jellemző!

Remélem megint sikerült sok hasznos dologra felhívnom az Ügyfelek figyelmét!

Call Now Button