Ünnepek előtti költöztetések

Hogyan találja meg az ügyfél az ünnepek előtt a megfelelő költöztető céget?

Ünnepek előtti költöztetések

Ünnepek előtti költöztetések – Így az év vége felé, amikor már az időjárás is téliesre változik, a költözések száma jelentősen lecsökken. A nyári nagy rohamok után, ami sokszor heti 6-7 munkanapot is jelent, szokatlan lesz a költöztetőknek, hogy csak 12-15 napra lesz munkájuk havonta, kivételt képez ez alól az ünnepek előtti kavalkád, amikor mindenki szeretne karácsonyra, már az új helyen lenni, vagy az ajándékát időben célba juttatni. Erről az időszakról mesélek most nektek.

Nagyon sok cég, köztük mi is a piros betűs ünnepnapokon év közben sem dolgozunk, mert egyébként a hét minden napján, az ügyfeleink rendelkezésére állunk. Sok vállalkozás teljesen bezár, és a nagy gyárak is leállnak december 20-tól az év végéig. A költöztetésben a hónap közepétől 23-ig van egy utolsó, nagy roham. Az év elején elkezdett építkezések, amikre azt mondták, hogy októberre elkészül, mostanra lesznek olyan állapotban, hogy be tudjon költözni a megrendelő, de még mindig messze van a késztől. De az ügyfél már nem akar több albérleti díjat, meg raktározási költséget fizetni az ingóságaira, inkább beköltözik a félkész ingatlanba. Általában így, év végére fogy el az emberek türelme, a sok hitegetés miatt.

Amikor a megrendelt költöztetés időpontját is többször módosítania kell

Ünnepek előtti költöztetések

A megrendelt költöztetés időpontját is többször módosítania kell, mert a megígért határidőt nem tudják betartani az építőipari vállalkozások. A másik hasonló helyzet, aki lakást vesz, és felújíttatja. Itt is megígér a mester mindent, aztán hónapokat is képesek csúszni. Volt olyan megrendelőnk, akit nyáron elvittünk egy albérletbe, hogy majd októberben tovább költöztetjük a végleges helyre. December elején, én már azt gondoltam, hogy másik céggel elköltözött, de aztán 20-a körül felhívott, hogy még nincs teljesen kész a lakás, de Ő már ott akarja a karácsonyfát felállítani. Amikor megérkeztünk az ingatlanba, a festő még a létrán dolgozott, a burkoló még a csempét fugázta, az asztalos a konyhabútort szerelte össze. Nekünk se volt könnyű dolgunk a nagy bútorokkal forgolódni a felújítást végző emberek, a szétpakolt szerszámok, és építőanyagok között. De az ügyfelünket is meg tudom érteni, hogy elfogyott a türelme, amikor 2 hónappal megcsúsztak a mesterek.

Cserben hagyott ügyfél

Persze olyan is előfordul, hogy valakinek pont ilyenkor kell költöznie, mert most jött valaki, aki alku nélkül megvette a lakását, de cserébe szinte azonnal el kell hagynia az ingatlant. Sajnos van még egy eshetőség, ami év közben is gyakran előfordul, az pedig a cserbenhagyás! Ez fakadhat tényleges műszaki problémából, vagy esetleg közúti balesetből, ami télen gyakran megtörténik, de szerintem a legtöbb ilyen eset, az olyan megbízhatatlan cégek miatt alakul ki, akik egy munkát sem akarnak elengedni, aztán meg jó néhány ügyfélhez oda sem érnek. Jó pár éve ismertem egy céget 3 teherautójuk volt, és nem egyszer 5 munkát felvettek reggel 8 órás kezdéssel. Tehát amikor a diszpécser elvállalta a 4. 5. munkát, már akkor tudta, hogy két ügyfélnél biztos nem tudnak a megbeszélt időpontban megjelenni. Bíztak abban, hogy az ügyfélnek jó lesz később is a fuvar, csak erről Őt nem értesítették, reggel szembesült, a helyzettel.

Amikor számíthatnak ránk az ügyfeleink

Ünnepek előtti költöztetések

Ez különösen akkor volt kényes szituáció, amikor délben megjelent a cserepartner, az Ő holmijával. Persze ez a léhűtő céget nem érdekelte, mert éveken keresztül, hetente többször eljátszotta ezt. A következő dolog így az ünnepek előtt, a nagy méretű ajándékok (hűtőgép, mosógép, TV, bútorok) célba juttatása. Ilyenkor a költöztető cégek is besegítenek a házhoz szállítóknak, mert Ők nem győznék ezt a rengeteg dolgot, ilyen rövid idő alatt kiszállítani. Vagy olyan is előfordul, hogy kiviszik, de nem fér föl a lépcsőn, és a teraszra kell felhúzni, amihez se eszközük, se idejük nincs. Volt olyan esetünk, hogy december 24-én délelőtt húztunk föl az emeletre egy franciaágyat, mert ez volt a feleség ajándéka, a másik esetnél december 23-án este vonszoltunk le egy biliárdasztalt a pincébe, hogy amire a férj karácsonyra Németországból haza ér, addigra ott legyen.

Ezen dolgok miatt arra kérek minden ügyfelet, hogy ha karácsony előtt költözne, időben rendelje meg, és nézzen utána a cégnek, ne hogy az legyen a meglepetés, hogy nem érkezik meg senki!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button