Kisebb irodák és üzletek költöztetése

Kisebb irodák és üzletek költöztetése. A rengeteg lakossági költöztetés mellett szoktunk irodákat, és kisebb üzleteket is költöztetni. Nem beszélve az állandó munkánkról, Magyarország egyik legnagyobb gyógyszergyárában, ahol rendszeresen bútorokat, gépeket, vagy éppen iratokat rendezünk a gyár különböző egységeiben. De most egy iroda, és egy varroda költözéséről mesélek nektek.

Kisebb irodaköltöztetések

Kisebb irodák és üzletek költöztetése. Nyáron megkeresett minket egy elektronikai cég, olyan pakolási feladattal, hogy felújítanák az irodaépületük első emeletét, amit kompletten ki kéne rámolni, és amint kész a felújítás, akkor vissza is kéne mindent rakni a helyére. Egy hónappal a költözés előtt kimentem felmérni a feladatot. Ez több szempontból is fontos dolog egy ilyen nagy munkánál. Az első és a legfontosabb, hogy meg tudjuk-e oldani. A második, hogy hány emberre van szükség a feladat elvégzéséhez. A harmadik, hogy mennyi idő alatt kell a munkát elvégezni. Minden cégnek az a jó, ha minél kevesebb ideig áll le az általuk folytatott tevékenység. Amikor odaértem a munkafelmérésre, aláírattak velem egy titoktartási kötelezettséget, és a mobiltelefonomat is le kellett adnom. Ez azért is volt gond, mert le szoktam fényképezni a mennyiséget, a bútorok pontos helyét, és azt is, hogy mivel és hogyan vannak összeszerelve. Megnyugtattak, hogy ezt ők megoldják helyettem és ki is nyomtatják, amikorra kell.

Megkértem őket arra, hogy számozzák föl a szekrényeket, asztalokat, székeket, mert az meggyorsítja majd a visszapakolást. Közölték azt, hogy péntek 12 órától lehet kezdeni a költözést, de vasárnap este 19 óráig végezni is kell. 60 munkaállomásról, szekrényekről, Salgó polcokról, és egy komplett konyhából állt a feladat. 2 hétig tart majd a felújítás, és a 3. héten indulhat a visszapakolás péntekig, és hétfőn már újra indul a cég.  Pénteken délre odamentünk 8-an szétszereltünk, előkészítettünk mindent a szállításra, hogy másnap csak vinni kelljen. Szombaton reggel 8 órakor kezdtünk és 18 órára ki is pakoltunk mindent. A visszapakolás már időigényesebb volt, hogy minden pontosan a helyére kerüljön vissza, azt 3 nap alatt sikerült megoldani, de így is nagyon megvoltak velünk elégedve és azóta már többször voltunk náluk, kisebb feladatokat megoldani.

Varroda átköltöztetés

Kisebb irodák és üzletek költöztetése. A másik munkát most pár hete csináltuk meg, ez egy kis családi varroda átköltöztetése volt. Itt is kimentem egy héttel a munka előtt felmérni, a feladatot. A mennyiség nem volt vészes, na de a körülmények! V. kerület szűk egyirányú kis utca, sehol egy parkoló hely, még személyautóval sem, nem hogy egy költöztető teherautóval! Kb. 3 sarokkal arrébb sikerült is leparkolni, amikor jött a következő sokk! Majdnem 700 Ft 1 órára a parkolás! Visszasétáltam a címre, és hívtam telefonon a megrendelőmet, mire megszólalt a mellettem álló fiatalember telefonja. Ezen jót nevettünk mindketten. Beléptünk a kapun, és elénk tárult egy gyönyörű beton-csigalépcső, a hatalmas bérházakra jellemző belmagassággal, ami úgy 5 méter lehetett. Ügyfelemnek is feltűnt, nem őszinte a mosoly az arcomon, amire félve közölte: 3. emelet lesz, és nincs lift! Egy 100 négyzetméteres lakás volt berendezve varrodának, de nem volt túlzsúfolva. Miután körbenéztem, akkor merték csak elárulni, hogy a lepakoló cím is a 3. emeleten lesz, a 6. kerületben, csak ott alacsonyabb lesz a belmagasság. Megbeszéltük a menetrendet a feleségével, mert mint kiderült Ő a főnök. Egyből otthon éreztem magam!

Éljenek a munkafelmérés lehetőségével!

A körülmények miatt mondtam nekik, hogy csak 2 nap alatt tudjuk elköltöztetni őket, erre azt felelték: az teljesen jó nekik, mert már többen megnézték, de egyik sem vállalta el. Első nap átvittük kb. a 70%-át, másnap a maradékot, sőt kitaláltak egy 3. címet is ahová pár dolgot még elszállítottunk. A lepakoló címről még csak annyit, tényleg alacsonyabb volt, de egy belső udvarra kellett mindent behordani, és ott felvinni a 3. emeletre. Szerencsére minden jól sikerült, és a megrendelő most a napokban is rendelt még egy bútorszállítást az új címükre!

Ezek a nehézségek, körülmények miatt javaslom az ügyfeleknek, ha nem egy kis költözésről van szó, éljenek a munkafelmérés lehetőségével!

Kisebb irodák és üzletek költöztetése
Remélem, több cégnek is tudtam segíteni, akik költözés előtt állnak!
Call Now Button