Cserbenhagyott Ügyfelek a költöztetésben!

Hogyan találja meg az ügyfél a megfelelő költöztető céget?

Cserbenhagyott ügyfelek a költöztetésben

Cserbenhagyott ügyfelek a költöztetésben – Már korábbi blogbejegyzéseimben is írtam arról, mennyire fontos dolog a költözni vágyó ügyfeleknek, hogy jól nézzenek körül a piacon, mielőtt döntenek. Mikre figyeljenek a választásban? Nézzék meg a cég elérhetőségeit! Olvassák el a róluk írt véleményeket! Nézzék meg, hogy a weboldalukon fel vannak-e tüntetve a cég adatai, vannak-e képek felrakva a teherautóikról, az ott dolgozó emberekről! Fontos, hogy ne csak e-mailben értekezzünk, legalább egyszer telefonon is lépjünk kapcsolatba a leendő költöztető céggel! Két dolog fontos. Az egyik: Ha valami bonyodalom közbe jön a megrendelőnek, akkor azonnal tudjon kommunikálni a szállító céggel. A második: Amikor nem áll ki a költöztető a megbeszélt időpontban, biztosabb hogy elérhető lesz, mint ha soha nem beszéltünk volna vele előtte!

Ezeket a sorokat nem azért írom le, hogy csak minket válasszanak, hanem azért, hogy lehetőleg a megbízható cégek közül válasszák, a legszimpatikusabbat! Nem kívánom egy ügyfélnek se azt, ami szinte hetente előfordul, hogy sírva, elkeseredve hív minket a megrendelő, hogy 1-2 hete lebeszélt munkára nem jelent meg a csapat, és most már a telefont se veszik föl! Ilyenkor vagy talál szabad költöztető csapatot, vagy nem. Az ilyen esetek sajnos az egész szakmának ártanak, és sokan egy kalap alá veszik az összes vállalkozást. Két ilyen szomorú, de tanulságos történetet mesélek most el nektek!

KÖLTÖZTETŐ CÉG KIVÁLASZTÁSA

Cserbenhagyott ügyfelek a költöztetésben

Ez múlt hét vasárnap történt. Otthon alszunk, nem vállaltam munkát, mert elég húzós volt az egész hét, és gondoltam rápihenünk a következő hétre. 8 óra körül cseng a telefon. Síron túli hangon beleszól egy férfihang, hogy tudnánk-e segíteni, mert a párja 1 hete megrendelte a költözést, nem jöttek, és a telefont se veszik már föl, nekik pedig ma ki kell költözni a lakásból! Erőt vettem magamon, összetoboroztam az embereim, és 10 órára már a címen is voltunk. Szerencséje volt az ügyfélnek, mert éppen ráértünk. De vasárnap azonnalra nem könnyű leakasztani egy brigádot, főleg a hónap utolsó hétvégéjén, amikor nagy dömping van a költözésekben!

Egy régi ügyfél

A másik eset még nyáron történt, amikor szinte minden nap reggeltől estig dolgoztunk. Egy régi ügyfelünk telefonált este 7 óra körül, hogy a segítségünket kérje. A volt felesége sírva hívta telefonon, hogy aznap 16 órára megrendelt egy költözést, a szállítók már 17: 30-ra oda is értek 2 főben. Csapkodva, pufogva elkezdték lehordani lifttel a 3. emeletről, közben megjegyezték nem éppen baráti stílusban a megrendelőnek, hogy a főnökük azt mondta, csak pár holmit kell elvinni, nem pedig egy szobányi berendezést! Pár kanyart fordultak a lakásból a kocsiig, amikor közölték, hogy rossz helyen parkolnak, ezért arrébb kell, álljanak a teherautóval.

Amikor számíthatnak ránk az ügyfeleink

Cserbenhagyott ügyfelek a költöztetésben - folytatás

Az ügyfélnek úgy félóra várakozás után gyanús lett, hogy nem fogynak a dolgok a lakásból. Lement az épület elé, hogy megnézze, mit csinálnak a költöztetők. Nemhogy az épület előtt, de még az utcában sem volt sehol nyoma költöztető teherautónak! Megpróbálta felhívni őket, de csak egy süket telefonnal szembesült! Amikor visszasétált az épületbe a lépcső mellett megpillantotta az ingóságait ledobálva, amit már lehoztak a lakásból! Na, ekkor kapott sírógörcsöt, hogy most mi lesz, mert Ő megígérte a tulajnak, hogy másnap reggel átadja a lakást! Megpróbált este fél 7 körül fuvarost találni, de még másnap reggelre se volt olyan, aki tudott volna segíteni. Teljes elkeseredésében felhívta a volt férjét, hogy segítsen, mert Ő már mindent megpróbált, de semmi! Így kerültünk mi a képbe. Aznap mi is estig dolgoztunk, így nem tudtunk odamenni. Másnap csak 10-re mentünk volna dolgozni, egy régi, kedves ügyfelünkhöz, akivel sikerült megbeszélni, hogy csak délre érünk oda. Így előtte megmentettük ezt az ügyfelet is!

Ezen esetek miatt nem győzöm hangsúlyozni, a leendő megrendelőknek, hogy alaposan tájékozódjanak, mielőtt döntenek. Nem kívánom senkinek, hogy így járjon, de mint sok más szakmában, itt is van jó pár olyan vállalkozó, akit nem érdekel, hogy mi lesz a cserbenhagyott ügyféllel!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button