Vidéki költöztetés Januárban

Vidéki költöztetés

Vidéki költöztetés Januárban – Az ünnepek előtti nagy rohamok után a költözések száma szépen lassan lecsökken, és ez jelentősen nem is változik tavaszig. Ilyenkor a cégek még jobban örülnek minden munkának. Ahogy szoktuk mondani egymás közt, kisebb a torta, amin a sok költöztetőnek osztozkodnia kell. Viszont az egészéves hajtás után, a rakodóknak, sofőröknek jól esik a pihenés is. Nem beszélve arról, hogy jobb időben a munka is kellemesebb. Most egy, januárban ritkább, nagyobb munkáról mesélek nektek.

Egy nagyon kedves ügyfél..

Az év elején megkeresett egy nagyon kedves ügyfél, hogy az anyukáját kellene felköltöztetni Ózdról Budapestre. Több nehezítés is volt a dologban, az egyik, hogy Pesten 3 címre kellett szétosztani az ingóságokat. A 2., hogy az Anyuka mindenhez ragaszkodott, semmit sem akart ott hagyni a régi házban. A 3. legnehezebb dolog, hogy utólag ráépítettek a házra és a szűk csigalépcsőn nem fértek le a nagy bútorok, hanem a teraszról kellett leengedni azokat. A megrendelésnél még nem tudták megmondani, hogy pontosan mennyi doboz, zsák fog majd összejönni, ezért abban maradtunk, hogy a költözés előtt pár nappal még pontosítjuk a mennyiséget és hogy mekkora teherautóra lesz szükség. Elég sok apróság jött össze, így két teherautóban maradtunk, hogy biztosan felférjünk.

Eljött a Költözés napja

Vidéki költöztetés

Eljött a költözés napja, hogy ne legyen egyszerű a dolgunk, előtte 2 napig esett a hó, ami Pesten még nem jelentett volna gondot, de Ózd nem az Alföldön helyezkedik el, hanem az Északi Középhegységben. 10 órára beszéltem le az érkezést, de hogy pontosak legyünk 3 órát számoltam az útra. Egertől a 25-ös úton vágtunk át a hegyen, ahol tiszta hó volt minden. Szerencsénkre az út járható volt, és így a megbeszélt időben odaértünk. A ház körül minden havas, vagy saras volt, de a nagykapuig oda tudtunk tolatni, így csak pár méterre volt a bejárat. Lehetett volna sokkal rosszabb is a helyzet, ha mondjuk a telek végében van a ház.

Körbenéztünk, felmértük a körülményeket, megbeszéltük a lepakolás sorrendjét. Előkészültünk a leengedésekhez, vittünk föl paplanokat a korlátra, kötözőket összekötöttünk az elhúzáshoz, és persze a gurtnikat, amivel leengedjük a bútorokat. Ilyenkor két rakodó leengedi, egy pedig lentről elhúzza a faltól. Négy szekrényt és egy ágykeretet kellett leengedni, a többit le tudtuk hozni a lépcsőn. A szekrényeket, ágyakat befóliáztuk, pár dobozt leragasztottunk, mosógépet lekötöttük, tévét becsomagoltuk, és indulhatott a felpakolás. Persze figyelnünk kellett arra, hogy amennyire lehet, külön rakjuk címek szerint. 13 órára felpakoltunk, és elindultunk vissza Budapestre a 18. kerületbe. A visszautunk rakottan kicsit lassabb volt, de bő 3 óra alatt azért sikerült teljesíteni. Az első lepakoló címünk egy 4 emeletes panelház 3. emeleti lakása volt. Azon nem kellett idegeskednünk, hogy mi fog beférni a liftbe, mert az nem volt az épületben, viszont cserébe idejött a holmi kétharmada.

Profi, gyors munka

Vidéki költöztetés

Erre a címre kihívtunk még egy rakodót, hogy minél előbb végezzünk a felhordással. Két óra lépcsőzés után folytattuk utunkat Újpestre, ahol a 2. és 3. címünk volt. Ide már csak egy teherautóval mentünk, de azzal is nehéz volt parkolóhelyet találni, pedig lakótelepen voltak a címek. Itt is emeletre mentek az ingóságok, de volt lift mindkét helyen, így csak pár dologgal kellett felsétálni. Az utolsó állomás az ügyfelünk lányánál volt, aki az egész költözést megrendelte és koordinálta. Ő is lejött Ózdra személykocsival, anyukáját felhozta az új lakásába, majd a legvégén hozzá szállítottunk pár bútort, hűtőgépet, biciklit és a kocsija téli gumiit. Amikor nála lepakoltuk az utolsó tételeket, felsóhajtott. Kérdeztem Tőle mi volt ez a nagy sóhajtás. Elmesélte mennyire nyugtalan volt ebben a pár hétben és elképzelni se tudta, hogy miként zajlik majd le a költözés, és milyen bonyodalmak lesznek majd. Elmondta azt is, hogy nagyon örül, hogy minket választott és legközelebb is velünk költözne!

Örülünk, hogy meg volt velünk elégedve, mi is hálásak vagyunk, hogy precízen megadta a szállítandó mennyiséget, jelezte a nehéz körülményeket és ezeken felül végig barátságos volt velünk!

Call Now Button