Csereköltöztetés

A költöztetés egyik speciális esete

Csereköltöztetés

A költöztetés egyik speciális esetéről mesélek ma, ez a csereköltöztetés. Megpróbálom ebben a blogbejegyzésben összefoglalni milyen buktatók, nehézségek merülhetnek föl ennél a típusú költöztetésnél.

Az egyik variáció, amikor a két cserepartner két különböző céget bíz meg a feladat végrehajtásával. Így is lebonyolítható a szállítás, de mindkét ügyfélnek pontosan le kell egyeztetni a költözés menetét. Az első és legfontosabb dolog, hogy mindkét cég megbízható legyen, mert ha az egyik is nem áll ki pontosan a megbeszélt időben, abból komoly bonyodalmak lehetnek.

Cserbenhagyott ügyfél

Csereköltöztetés

Képzeljék el azt az esetet, amikor mindkét fuvarosnak reggel 8 órára kellene kiállnia, de az egyik még délben sincs ott! Sajnos én az elmúlt 30 év alatt többször megtapasztaltam ezt a szituációt. Higgyék el még nekünk rakodóknak is kellemetlen a helyzet, pláne a cserbenhagyott ügyfélnek. Ilyenkor több lehetőség lehet. Vagy hív a megrendelő egy másik csapatot, ami azonnalra nem könnyű feladat, vagy a nagyszobát kiüríti, hogy a cserepartner oda be tudjon pakolni és megpróbálja az Ő embereivel elvitetni a holmiját.

A másik probléma lehet, ha egy időben kezdődik a felpakolás mindkét címen és sokkal több bútor, csomag van az egyik címen, mint a másikon. Vagy, ha az egyik lakás az első emeleten van, a másik meg a kilencediken. Sokan nem gondolnak bele, hogy nem ugyanannyi idő a 9-ről lehozni egy franciaágyat, mint az első emeletről. 

Akkor sem egyezik a pakolási idő, ha egy lift nélküli 4-ik emeletről, vagy egy nagy liftes nyolcadikról történik a költözés. Még egy eshetőség, ha az egyik ügyfélnek rengeteg olyan bútora van, amiket ott a lakásban szereltek össze és csak szétszerelés után szállítható. Ha ez reggel derül ki, amikor a költöztetők megérkeznek, ez akár 3-4 óra plusz munkát is jelenthet.

A részletek egyeztetése

Csereköltöztetés

Azt szoktam ilyenkor javasolni a megrendelőknek, hogy egyeztessenek egymással minden részletet, mert időt és nem kevés pénzt meg tudnak ezzel spórolni maguknak. Jó megoldás lehet ilyenkor, ha például az, ha ott, ahol kevesebb cucc van, vagy sokkal jobbak a körülmények, ők 2-3 órával később kezdjék meg a felpakolást, így nagyjából ugyanakkorra fognak felpakolni, mint ahol a rosszabb körülmény vagy több holmi van.

Ha kevés rakodótt kérnek a kliensek

Amit még el szoktak hibázni a kliensek, hogy csak 2 fő rakodót kérnek oda, ahol 4-5 is bőven elférne és így nagyon elhúzódhat a felpakolás, vagy a másik eset, hogy az egyik helyen egy profi költöztető csapat pakol föl, a másik ügyfélnél meg a család próbálja a bútorokat levonszolni a lépcsőházban, több-kevesebb sikerrel és a 8 barátból, aki megígérte, hogy jön szombat reggel segíteni csak 2 ért oda.

Gondoljanak bele, mit érez az a megrendelő, aki megérkezik a felpakolt teherautóval a fogadó címre, a cserepartner meg még sehol nem tart a kiköltözésben, neki meg ott ketyeg órabérben a brigád és nincs hová bepakolni a dolgait!

Az évek alatt mindkét helyzetet megtapasztaltam már. Higgyék el egyik sem jó! Mi még javában pakoltunk föl egy 7.5t-ás teherautóra a 3. emeletről, amikor a cserepartner belovagolt egy mikrobusznyi ingósággal és nem értette miért nem vagyunk még kész. Megtörtént fordítva is, hogy 3 órát álltunk a rakott autóval a lepakoló cím előtt, mert amikor megérkeztünk délben a másik brigád sehol sem tartott.

Lényeges lehet a helyes teherautó megválasztása

Csereköltöztetés

Saját tapasztalatból azt javaslom mindenkinek, aki ilyen csereköltözésben gondolkodik, olyan céget válasszon, akinek több autója és több brigádja is van és egy céggel bonyolítsák le a költözést! Így sok gondtól és kellemetlen félreértésektől kíméli meg magát és a cserepartnerét is. Minél nagyobb ingatlanok cseréjéről beszélünk, annál célszerűbb, helyszíni felmérést kérni mindkét helyre. Nem csak a mennyiségek miatt, hanem a helyszínek adottságai miatt is! Lényeges lehet a helyes teherautó megválasztása céljából is!

Remélem megint sikerült sok leendő ügyfélnek hasznos tanácsokkal szolgálnom! Közös érdekünk, hogy a költöztetés minél gördülékenyebben lezajlódjon, és elégedett legyen a szolgáltatásunk minőségével!

Call Now Button