Ügyfelek egy költöztető szemével

Ügyfelek egy költöztető szemével

Ügyfelek egy költöztető szemével

Az elmúlt közel 30 év alatt rengeteg költözést oldottunk meg a kollégáimmal, melyekben sok ügyféllel hozott össze a sors. Most arról mesélnék nektek, hogy a megrendelőket mi milyennek látjuk és ők hogyan viselkednek velünk.

Már a megrendelésnél lehet sokszor érezni a különbséget. Az egyik ügyfél csak egy bútort akar fuvaroztatni a szomszéd utcába, mégis képes 4-5 céget felhívni és akkor is nehezen tud dönteni. A másik egy komplett családi ház elköltöztetésére megbízza az első céget, aki az útjába kerül. A többit a szerencsére és a megérzésére bízza.

Megrendelők közötti különbségek

Ügyfelek egy költöztető szemével

A következő dolog a mennyiség megadása. Akinek van egy szobányi cucca sokszor úgy hív föl, hogy neki a legnagyobb teherautóra van szüksége, mert iszonyatos mennyiségű holmija van. Aki meg költözik egy több szintes családi házból a kerti cuccokkal együtt, az elmondja, hogy neki alig van bútora és ami van az mind kisméretű. Sokszor lenne kedvem megkérdezni „Babaházban tetszik lakni?”

A gondos, előrelátó megrendelő a költözés előtt 1-2 héttel érdeklődik, akár több cégnél is az árakról és arról, hogy van-e szabad kapacitásuk abban az időszakban, amikor költözni szeretne. Legalább 4-5 nappal előtte meg is rendeli a munkát. A könnyelmű ügyfél úgy hív föl, hogy ma délutánra vagy holnap reggelre ki tudnánk-e állni. A következő mondata: De értse meg, nekem holnap át kell adnom a lakást! Én mindent megértek, de valószínű, hogy ezt nem aznap tudta meg.

Különbségek a fogadtatásban

Ügyfelek egy költöztető szemével

A másik nagy kedvencem, amikor azt hiszik sokan, hogy mi költöztetők ott ülünk a teherautóban, készenlétben, hogy hátha valaki telefonál. Akár ez is lehetne, de akkor lenne készenléti díj, és nem ennyi lenne az órabér.

Különbségek a fogadtatásban

A kliensünk kint áll a 8. emeleti erkélyen és köszönés minden nélkül lekiabál szombat reggel fél 8-kor: KÖLTÖZTETŐK???? Ilyenkor fel szoktam szólni: Magának is jó reggelt kívánunk! Amikor belépünk a lakásba közli: Ne nézelődjünk, hogy mit kell vinni, ami előttünk van, azt fogjuk meg és vigyük. Ezeket a 230 cm magas szekrényeket valóban itt szerelték össze, de maguk nem tudják egyben elszállítani? Maguk nem Költöztetők? Ezért hívtam profikat! Nekem kellett volna parkolóhelyet foglalni? Mi az, hogy a Költöztető teherautó nem fér le a mélygarázsba? Miért kell a hófehér bőrgarnitúrát becsomagolni? A szekrényekből muszáj kipakolni? A hűtő szekrényben maradhatnak a kaják? Látom 4-en vannak, én még beférek a teherautóba?

A másik fajta ügyfél türelmes és segítőkész

A másik fajta ügyfélhez felcsöngetünk, mire közli, hogy lejön elénk. Mosolyogva fogad minket, köszön, majd megdicsér minket, hogy milyen pontosan érkeztünk! Megmutatja a lehetőségeket hova tudunk állni, esetleg foglalt is parkolóhelyet. Együtt felmegyünk a lakásba, körbe mutatja, hogy miket kell vinni. Megkérdezi, miben tudná segíteni a munkánkat. Közösen végigbeszéljük a felpakolás sorrendjét, megnézzük, miket kell szétszerelni, becsomagolni, ha tudja, ezeket megpróbálja Ő megoldani, hogy minél gördülékenyebben menjen a munka. Ha sokfős a költözés, és szükséges átvisz 1-2 kollégát a lepakoló címre. Ő külön kéri, hogy mindent jól csomagoljunk be, hogy semmi meg ne sérüljön. Két bútor cipelése között üdítővel, kávéval kínál minket. Nem sürget, nem türelmetlenkedik, az a fontos neki, hogy minden épségben megérkezzen az új lakásba.

Emlékezzünk jó kedvűen a költözésre

Ügyfelek egy költöztető szemével

Sajnos olyan rohanó világban élünk, hogy mindenki rohan, kapkod, és sokan ezt várják tőlünk költöztetőktől is. De abba kéne belegondolni, hogy amikor szinte az összes értéküket ránk bízzák, akkor tényleg az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban végezzünk, vagy az, hogy mindenre úgy vigyázzunk, mintha a sajátunk lenne? Másik dolog, mi is emberek vagyunk, nem gépek, főleg a nagy melegben, jól esik, ha legalább egy pohár vízzel megkínálnak, de sok ügyfélnek eszébe se jut. Pedig az ilyen apró odafigyelésekkel lehetne még gördülékenyebbé tenni a munkánkat.

Ezeket a sorokat azért írom le, a többi költözető nevében is, hogy amit együtt töltünk nap a megrendelőnkkel, arra mindannyian jó kedvűen emlékezzünk, ne úgy, mint egy rémálomra és bátran tudjon minket ajánlani másoknak is majd a jövőben.

Call Now Button