Költöztetés vidékre

Költöztetés vidékre

Költöztetés vidékre – A mostani blog bejegyzésemben egy nagy, vidéki költöztetés részleteibe avatlak be Titeket. Egy ilyen volumenű munka megszervezése és előkészülete, már komoly szakértelmet kíván! Ha rosszul mérjük föl a körülményeket, a munka nagyon elhúzódhat, ha pedig a mennyiséget becsüljük alá, akkor nem biztos, hogy felférünk egy kanyarban.

Budapestről Pécsre

Május végén érkezett ajánlatkérés egy Budapestről Pécsre történő lakossági költöztetés ügyében. Ahol ilyen nagy távolság van a két cím között és a mennyiség is jelentős, mindig kimegyek a helyszínre felmérni a munkát. A címre érve egy 3 szintes családi ház és persze az ügyfél fogadott. Végignéztük együtt a szinteket és átbeszéltük, mik azok a dolgok, amik mennének, mi az, amit szét kell szerelni a szállításhoz, mely dolgokat mibe érdemes csomagolni.

Átvert ügyfél

Költöztetés vidékre

A megrendelőnek volt egy nagyon fontos kérése, hogy a megadott napon mindent el kell költöztetni egy fordulóval. Ugyanis elmesélte, amikor ide költöztek, csúnyán átverte őket a fuvaros. Kiállt 2 kisméretű 3.5t-ás teherautóval és nem fértek föl. Erre közölte, hogy ő hibázott és a maradék holmit másnap ingyen elhozza, ám másnap, amikor felpakolta a lemaradt ingóságokat, közölte, hogy csak + 80 ezer Ft-ért teljesíti a feladatot.Sajnáltam a leendő ügyfelünket és egyben szégyelltem is magam a többi korrekt költöztető cég nevében, hogy ilyen gerinctelen kollegák is vannak közöttünk, de sajnos a 30 év alatt több ilyen esettel is találkoztam. Na, én nem akartam így járni, ezért a mi 5t-ás teherautónk mellé, kölcsön kértem, egy másik 5t-ás teherautót, hogy a munkát biztosan meg tudjuk oldani. Azt is megbeszéltem az ügyfelünkkel, hogy a költözés előtt 1 héttel hozunk ki neki dobozokat, ragasztószalagot, újságpapírt, fóliát a csomagoláshoz.

Láttam rajta, hogy egy kicsit kezd megnyugodni a költözés miatt, de még mindig sok volt a kétely benne, azért, amit korábban átélt, ezért megígértem neki, hogy ki fogok számolni egy fix összeget és annyiért meg is fogjuk oldani a költözését.

Még aznap este kikalkuláltam az árat, elküldtem neki, amikor megkapta az üzenetet 2 perc múlva hívott, hogy a megadott napon reggel 8 órára menjünk.

Elérkezett a költöztetés napja. 2 teherautóval 5 fő rakodóval érkeztünk a helyszínre. A megrendelőnk nem csak összecsomagolt, de a zsákokat, dobozokat még le is hordta a garázsba, hogy ezzel is segítse a munkánkat. Az ügyfelünkön láttam, hogy teljesen csak akkor fog megnyugodni, ha minden felfért az autókra.

Nagyon elégedett volt a megrendelőnk a munkánkkal

Költöztetés vidékre

A legfelső szintről kezdtük letermelni a bútorokat és az autón a pakoló kollega a szekrényeket megtömte zsákokkal. A többi rakodó szétszerelte és becsomagolta az ülőgarnitúrát, ágyakat, matracokat. Szétszereltük még az ebédlőasztalt, lekötöttük a mosógépet. A garázsban szétszedtük a polcokat, befóliáztuk a gyereküléseket, babakocsikat és előkészítettük szállításra a kerti garnitúrákat, összecsuktuk a napernyőket.

Volt még egy fontos kérése a kliensünknek, hogy a nappaliban található sarokgarnitúrát a legvégén pakoljuk föl, mert az új címen azt kell majd először bevinni. Lassan megtelt az első gépjármű, amikor elkezdtük a második teherautót pakolni, azért, hogy lássuk, mennyire kell azt is tele rakni. A második kocsira hagytuk a dobozokat, zsákok egy részét, a háztartási gépeket és a garázsban lévő dolgokat.

Már majdnem kész voltunk a felpakolással, amikor az ügyfelünk először lejött megnézni, hogy állnak a kocsik és láttam nagy kő esett le a szívéről, mert akkor hitte el azt, hogy biztosan felférünk.

11 órakor zártuk az autókat és indultunk Pécsre. 14 órakor érkeztünk meg a fogadó címre, ahol lényegesen jobb körülmények fogadtak minket, mint a felpakolásnál, ugyanis oda tudtunk állni 1 méterre a bejárathoz és a garázshoz, arról nem is beszélve, hogy még + 6 fő segítség fogadott minket. Ők behordták az apróságokat, mi meg a bútorokat, így már 15:30-kor indultunk is hazafelé. A megrendelőnk nagyon elégedett volt a munkánkkal és megjegyezte azt, hogy nagyon örül annak, amiért minket választott. Nekünk nagyon jól esett a dicsérete, így bár elfáradva, de vidáman indultunk a telephely felé.

Call Now Button