Teendők a Költözés előtt

Teendők a Költözés előtt

Teendők a Költözés előtt – Ha sikerült eladni az ingatlanunkat és megvan az új, kezdődhet a tervezgetés, hogy miket viszünk magunkkal, mi marad, vagy mi az, amit megpróbálunk eladni, esetleg elajándékozni. Egy ilyen költözés remek alkalom arra, hogy selejtezzünk is a bútoraink, műszaki cikkeink, ruháink között. Ez még fontosabb akkor, ha kisebb lakásba megyünk a mostaninál. 

Az első dolog, hogy mérjük föl a leendő rezidenciánk paramétereit, azért, hogy lássuk mi fog beférni és mi nem. Ez egy nagyon fontos dolog, mert ezzel sok idegeskedést és a fölösleges költségeket is elkerülhetjük.

Mire gondolok itt? A leggyakoribb probléma a sarokgarnitúra. Akinek jobbos van, annak most balos kéne vagy fordítva. A franciaágy nem fér el keresztben a kisszobában, csak hosszában, de akkor eltakarja a radiátort vagy a fejtámlától nem nyílik ki az ablak. A hűtőgépünk nem fér be a konyhabútor mellé vagy a felsőszekrény alá. A mosógépünk nem fér el a kád és a fal között. A szekrénysorunk nem fér el egyik oldalfalon sem. A kanapé nem fér fel az emeletre a csigalépcsőn.

A munkáim során hetente találkozom ilyen és ehhez hasonló problémákkal. Ha ezzel megvolnánk, indulhat a selejtezés, a személyes dolgaink között. Sokan úgy gondolkoznak, hogy átvisszük és majd ott megszabadulunk tőlük. De lehet, hogy ezen plusz dolgok miatt, melyekre nincs is szükségünk, ezért kell majd egy nagyobb teherautót rendelni vagy éppen kettőt fordulni. Érdemes utánaszámolni!

Kezdődhet a dobozvadászat

Teendők a Költözés előtt

Nem mindegy az sem, hogy milyen raktárban tároljuk a bútorainkat. Berakhatjuk egy útszéli garázsba is, ami valószínűleg olcsóbb, mint egy bérelt, fűtött raktár, de nagyon sok buktatója lehet. Ellophatják az értékeinket, beázhat a garázs, bogarak, rágcsálók is tönkre tehetik! Így a végén nem biztos, hogy olcsóbb lesz!

Ja és még egy dolog! Amikor kihozza a dobozokat, egyben fel is méri a munkát, hogy mennyi cucc van, milyenek a körülmények, hol tud majd a teherkocsi megállni, lesz-e olyan bútor, amit szét kell szerelni! Ha mi szerzünk dobozokat, és nem élünk az általában ingyenes munkafelmérés lehetőségével, akkor csak azután rendeljük meg a költöztetést, ha már nagyjából látjuk, hogy mennyi dobozunk, zsákunk lesz, mert amíg minden a helyén van, könnyen alulméretezhetjük, hogy mekkora kocsira lesz szükségünk!

Kezdődhet a megfelelő költöztető cég keresése.

Teendők a Költözés előtt

Mikre érdemes itt figyelni? Olyan cégeket érdemes megnézni, melyeknek van weboldala, vannak referenciái, esetleg vannak képek a teherautókról, az ott dolgozókról, elérhetők az áraik, van telefonszámuk és azt fel is veszik. Nem javaslok olyan céget, akinek a telefonszámát csak letépték egy villanyoszlopról vagy gyanúsan olcsóbb a többségnél, mert csúnyán pórul járhatnak, amikor a megbeszélt időpontban nem lesznek ott és egy idő után a telefont se fogják felvenni!

Az évek alatt rengeteg ilyen cég miatt kellett már megmenteni cserbenhagyott megrendelőket. A választásnál kerüljék a nagyon olcsókat, mert ha nem áll ki, azonnaliban, aki elvállalja, majd lehet sürgősségi felárat fog számolni és úgy már drágább lesz, mint ha választott volna, egy közepes árfekvésűt. Vagy az is előfordulhat, hogy aznapra nem is talál másik költöztetőt.

A csomagolásnál mindig törekedjünk arra, hogy a dobozok, zsákok, bőröndök, táskák, csak annyira legyenek megpakolva, hogy lezárhatóak legyenek! Ez azért fontos, hogy a mozgatásuknál ne szóródjon ki semmi belőlük, és a kocsin is egymásra lehessen pakolni őket.

Amit még javasolni szoktam: az értékeinket, ékszereket, kp, mobiltelefont, laptop, íratok, szerződések, lakáskulcsok /régi-új/, kocsi kulcsok, kapu-garázsnyitók, gyógyszerek, ridikülök és egyéb Önöknek nélkülözhetetlen dolgaikat rakják külön egy sarokba vagy zárják el egy olyan helyre, ahonnét nem pakolnak semmit, akár a kocsijuk csomagtartójába. Ezen dolgok elkeveredése már nem egyszer előfordult a költöztetéseim alatt és higgyék el nem jó dolog az új lakás kulcsát keresni úgy, hogy az utcára kell lepakolni a fél kocsit azért, hogy megtaláljuk valamelyik szekrény fiókjában!

Remélem megint sikerült hasznos tanácsokkal szolgálnom, a költözés előtt állóknak!

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button