Karácsony előtti költöztetések

Karácsony előtti költöztetések

Karácsony előtti költöztetések

Megint eltelt egy év, újra indul a karácsonyi őrület, ami a költözésekre is komoly hatást gyakorol. A megrendelők többsége már szeretné az új otthonában tölteni az ünnepeket vagy az új berendezést, bútort hazavitetni még december 24-e előtt. A cégek is sokszor még az év végi leállás előtt akarnak új helyre költözni. Ezen időszakról mesélek nektek egy-két érdekes sztorit!

Egy embert próbáló emlékem

A rakodómmal elindultunk délután 3 órakor a maradék holmiért. Olyan hideg volt, hogy menetközben a fűtött szélvédőre ráfagyott az ónos eső és a teherautó úgy csúszkált, hogy többet mentünk keresztbe, mint előre. A 130 kg-os rakodóm úgy sikoltozott mellettem, mint ahogy a kiscsajok szoktak a kedvenc előadójuk koncertjén. A 150 km-es odautat 6 óra alatt sikerült teljesíteni! Egy óra alatt felpakoltunk, és már indultunk is vissza és valamikor reggel 6 óra felé értünk haza.

Az ügyfelünk nagyon hálás volt, amiért ilyen nehéz körülmények között is helyt álltunk!

A másik ilyen megható élmény

Karácsony előtti költöztetések

A másik ilyen megható élmény az volt, amikor sírva hívott föl egy hölgy karácsony reggelén, hogy vett egy biliárdasztalt a férjének, amit most szállítottak ki, de csak az udvarra lerakták és nem vitték be a házba! A párja kint dolgozott külföldön, és ez volt az ajándéka. Szinte könyörgött, hogy oldjuk meg. Nehéz volt a kollegáimat karácsonykor hadra fogni, de mondtam nekik, hogy az ügyfél megígérte, hogy nagyon hálás lesz és maximum 1 óra alatt végzünk is!

Jó érzés volt látni, mekkora örömet okoztunk

Tényleg egy óra alatt végeztünk, a megrendelőnk majd kiugrott a bőréből, amikor a helyére került az ajándék. Mosolyogva fizette ki az ünnepi felárat és még egy jókora borravalót is hozzánk vágott, így mi is még vidámabban tértünk haza a karácsonyi asztalunkhoz. Jó érzés volt látni, mekkora örömet okoztunk.

Aztán persze megtapasztaltuk az ellenkezőjét is

Karácsony előtti költöztetések

Aztán persze megtapasztaltuk az ellenkezőjét is. Karácsony előtt csörgött az egyik nagy áruházlánc, hogy lerobbant a kiszállító teherautója, meg tudnánk-e oldani a kiszállítást. Persze mikor? 23-án délután! Odamentünk és este 6 órára pakoltunk föl 10 címet, nagyrészt címenként 1 tétel volt. Mi azt gondoltuk naivan majd, hogy fognak nekünk örülni azért, hogy még mindenki megkapja a vásárolt portékáját az ünnep előtt. Nagyot tévedtünk! A legtöbb helyen úgy fogadtak minket: „Végre már, hogy megérkeztek! Csak ide dobják le, mert mi már mennénk a családunkkal vacsorázni! Hol kell aláírni?” Az eszébe se jutott egyiknek se, hogy már mi is szívesebben lennénk otthon, mint kint a hidegben a címeket keresgélve! Meg az se, hogy mi csak azért ugrottunk be, hogy megmentsük az áruház renoméját!

Az utolsó címre már 24-én fél 1 után értünk

Az utolsó címre már 24-én fél 1 után értünk, ahol a „kedves” idős néni közölte: Tudják, szívem szerint át se venném ezt a tűzhelyet, amiért ilyen későn értek vele ide, de azért hozzák be! Nagyot nyeltünk, de nem reagáltunk semmit! Odaadtuk neki az ingyenes kiszállításról szóló papírt, hogy írja alá. Aláírta majd azok után, hogy leszúrt minket, akart adni karácsonykor kettőknek 200 Ft borravalót! Na, ezt a kollegám már nem bírta szó nélkül hagyni és ezt mondta a néninek, aki egy 100 négyzetméteres újépítésű lakásban lakott: Ne tessék minket megsérteni, van nekünk fizetésünk! Majd Boldog Karácsonyt kívántunk és eljöttünk. Tanulságos volt ez az este, mert az Áruházat kisegítettük, akik meg is köszönték ezt, de azért, mert a bolt kocsija lerobbant, rajtunk, akik segítettünk verték el a port.

 

Remélem megint sikerült érdekes dolgokat megosztani veletek a költöztetők életéről!

Call Now Button