Labor költöztetés

Labor költöztetés

Labor költöztetés

Az ünnepek előtt az egyik állandó megbízónk, azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy egy komplett 500 négyzetméteres labort költöztessünk át, szétosztva a 3 telephelye között. Ezzel az igénnyel december 11-én hívtak föl, és ami nehezítette a dolgunkat, hogy az épületet december 22-ig ki is kellett üríteni.

Ilyenkor karácsony előtt eleve sok munkánk van, de gondolva a januárra, amikor meg alig van munka, elvállaltam. Már csak össze kellett logisztikázni, hogy a már felvett munkák mellett, ezt is meg tudjuk oldani.

Egy kis nyugisabb munka

Két rakodót kivettem az ünnepek előtti lakossági munkákból, és száműztem őket a laborba. Ennek kicsit örültek is, meg nem is. Egyrészről ez nyugisabb munka, mint lépcsőzni vagy rohanni egyik munkából a másikba, viszont nagyon monoton is. Azzal próbáltam motiválni őket, hogy minden nap 8 órát kell kényelmes tempóban, a fűtött épületben csomagolniuk, de én 10 munkaórát fizetek érte. Így azért vidámabban álltak neki a feladatnak.

Mi a többiekkel csináltuk a lakossági költözéseket, mert azokból is volt bőven. A december 18-ás hétre a két beugrós rakodómnak sikerült szabadságot kivennie és a kisebbik fiam is szabaddá tudta tenni magát, így 10-en ugrottunk neki ennek a húzós hétnek!

Dobozok fel címkézése

Labor költöztetés

De ne ugorjunk ennyire előre, mert az előkészítés sem volt egyszerű feladat. December 12-én kivittem a 2 emberemet meg a rengeteg csomagolóanyagot (200 db doboz, 2 tekercs légpárnásfólia, 1 karton sima fólia, 20 guriga ragasztó, 4 szatyornyi újságpapír, 2 tekercs hullámpapír).

Ami még nehezítette a dolgukat, hogy minden egyes bútort, gépet és dobozt fel kellett címkézni, hogy mi van benne, mi a gép neve, hogy melyik telephelyre és azon belül melyik osztályra megy. Az áru teljesen vegyes volt, a többszáz kg-os hűtőktől és gépektől, a legapróbb kémcsövekig.

Voltak olyan robbanásbiztos szekrények, amik a falhoz rögzítve sorakozva várták a szállítást. Volt egy olyan helység, ami múzeumként funkcionált és nagyon régi gépeket, laboreszközöket, mérlegeket tartalmazott. Ezen dolgok csomagolására nagyon oda kellett figyelni, mert ezek már pótolhatatlanok!

„Labor hadművelet”

Míg én nekiálltam a bútorok szerelésének, Salgó polcok szétszedésének, addig a többiek pakolták a két teherautót, címek szerint. Szerencsére közelre kellett költöztetni a dolgokat, így 3 kanyart tudtunk fordulni mindkét kocsival, ám körülnézve a felpakoló címen, úgy tűnt, mintha ott se jártunk volna.

Ahogy lenni szokott kezdtek jönni a bonyodalmak.

Labor költöztetés

Kedden csak 4 rakodó tudott menni teherautó nem, így folytatódtak az előkészületek. Szerdán 1 teherautó 6 fő rakodóval folytattuk a munkát és aznap is 3 kanyart csináltunk. Két napunk maradt, ide már nem vállaltam más munkát, csak erre koncentráltunk. Csütörtökön reggel teljes létszámmal nekiugrottunk a maradék kb. 50%-nak.

Ahogy lenni szokott kezdtek jönni a bonyodalmak. Az egyik gép a földhöz volt csavarozva, de a csavarok nem akartak meglazulni, le kellett vágni, de ahhoz meg külön engedély és szakember kellett, aki a laborban flexelhet. Persze mondták, hogy abban csak másnap tudnak segíteni. Egy másik gépet szintén nem tudtunk vinni, mert abba is még több minden be volt kötve. Erre a problémára is másnapra ígértek segítséget.

Pénteken 13 órakor elindult az utolsó fuvar

Felhívtam a fogadó címeket, hogy egy valaki maradjon tovább átvenni a holmikat, mert csak így tudjuk másnap időben befejezni a munkát. Ebben ők is partnerek voltak, hogy inkább aznap maradjunk tovább, mint másnap, és így este 7 óráig belefért a 4-4 kanyar.

Úgy számoltuk a kollegáimmal, hogy pénteken már 2-2 fordulóval átmegy minden, csak attól függ, hogy a szakember mikorra lesz meg. Pénteken 13 órakor elindult az utolsó fuvar, mindenki nagy örömére!

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen remek embereim vannak, mert bárkivel nem sikerült volna ezt a komoly munkát határidőre, sérülésmentesen teljesíteni!

Call Now Button