Költöztetés vidékre

Költöztetés vidékre

Ebben a blogbejegyzésben, egy családiház teljes ingóságának Budapestről Balatonra történő elköltöztetéséről mesélek nektek. Főként arról, mikre kell odafigyelni és milyen buktatói lehetnek egy ilyen többnapos költöztetésnek.

A mai modern világban a megkeresések fele történik már csak telefonon, a másik fele e-mail formájában jelentkezik. Ez a kapcsolatfelvétel is így történt, de ami még bonyolította a dolgot, hogy leendő ügyfeleim nagyon idősek voltak, ezért a lányuk segített a lebonyolításban, ő viszont abban a faluban élt ahová a szülőket kellett vinni, így nem tudta a pontos mennyiséget megadni.

Egy nagyon kedves idős házaspár

Egy előre egyeztetett időpontban kimentem felmérni a munkát. Egy nagyon kedves idős házaspár fogadott, akik 35 éve laktak ebben a házban. Az ingatlan 3 részből állt, földszint, pince és garázs. Aranyosak voltak, amikor körbe vezettek, mert szinte minden helyiséghez, bútorhoz fűződött valamilyen emlékük. Úgy gondolták, hogy mi majd csak a bútorokat visszük el, és a személyes dolgokat majd ők megoldják. Igen ám, de december 6-án voltam felmérni a munkát, és nekik az év végéig kellett a házat üresen átadni az új tulajnak, így nem volt arra idejük, hogy 30-at forduljanak az új címükre.

Arról nem is beszélve, hogy bőven 80 év fölött voltak. A lányuk megkért, próbáljam meggyőzni őket abban, hogy velünk közösen szelektálják és csomagolják be a dolgaikat.

Húzós négy nap

Költöztetés vidékre

Ami még nehezítés volt a költözésben, hogy háromfele kellett szétválogatni a holmikat. Egy része, ami a napi élethez kellett, az ment a lányához, a másik része, főleg a bútorok, tárolásra mentek az új ház melletti melléképületbe és a garázsba. A harmadik egyben legnehezebb, egy általam javasolt hulladékkonténerbe. Erre alig tudtam őket rábeszélni, mert az ilyen korú emberek nagyon nehezen válnak meg mindentől. Felkészítettem őket, hogy ez a hadművelet 4 napot vesz igénybe, de húzós négy nap lesz. Megbeszéltük, hogy december 20-23-ig lebonyolítjuk a munkát, de ha esetleg valami közbejön, akkor még 28-án is jövünk.

Eljött a nagy nap

Eljött a nagy nap és 1 teherautóval és 5 fő rakodóval kivonultunk a helyszínre. Bár úgy volt, hogy szállítani nem fogunk az első 2 nap, a teherautó azért kellett, hogy kivigyük a rengeteg csomagolóanyagot, szerszámokat. A megrendelőkkel közösen elkezdtük a becsomagolást és a válogatást. Ők a legkisebb konténert akarták rendelni, mert szerintük az se fog megtelni, de én rábeszéltem őket egy közepesre, ami délután 1 órára már dugig lett és még a felénél sem jártunk a pakolásnak.

Közös munka - Bizalom

Költöztetés vidékre

Az elején még bizalmatlanok voltak velünk, de a közös munka alatt ez megváltozott, amikor látták a saját szemükkel, hogy mi csak jót akarunk, és azt, hogy ne vigyünk le vidékre olyan dolgokat, amire már nem lesz szükségük. Két nap alatt 2 konténert megpakoltunk, 200 dobozt becsomagoltunk, a bútorokat szétszereltük, befóliáztunk, a karnisokat és a csillárokat leszereltük, a mosógépet és a mosogatógépet lekötöttük, így minden készen állt a szállításra.

A 3. napon kiálltunk két teherautóval reggel 8 órára és 13 órára felpakoltunk, majd pedig elindultunk a Balatonra. 15 órára leértünk a fogadócímre és az egyik autó a lánya házához ment, a másik az új háznál lévő garázshoz. 17 órára lepakoltuk mindkét kocsit és indultunk haza. Másnap folytattuk a munkát, de még mindig olyan sok volt a holmi, hogy senki nem mert volna nagy pénzben fogadni arra, hogy felférünk a 2 teherautóra.

Egy újabb elégedett megrendelő

Ami még nehezítette a dolgunkat, hogy volt egy antik Pianínó, amit nagyon féltettek és azt kérték arra ne pakoljunk semmit. Minden tudásunkra szükség volt, de felgyűrtük a dolgokat, így nem kellett a tartalék napot igénybe venni. Délután 14 órára üres volt az ingatlan, ami 4 nappal ezelőtt még számunkra is hihetetlennek tűnt.  De hogy azért minden ne legyen túl egyszerű, a lepakolás előtt leszakadt az ég és az egész udvar egy merő sártengerré változott, így nem mertünk beállni az udvarra, az utcáról kellett mindent behordani.

A lepakolás este 20 óráig elhúzódott, de így is mindenki boldog volt azért, hogy nem kell a két ünnep között dolgoznia. Az ügyfelünk is nagyon elégedett volt velünk, és látva a 4 napot elismerte, nekik ezt lehetetlen lett volna megoldani, mi pedig örültünk, hogy egy újabb elégedett megrendelővel bővült a listánk.

Call Now Button