Nehézségek a költözésben!

Felmerülő nehézségek a költözésben!

Nehézségek a költözésben – Ha sikerült eladni az ingatlanunkat, kezdődhet az új lakás keresése. Ez általában nem egyszerű dolog, mert szűkíti a kört, hogy mennyi pénzünk van rá, a kinézett környéken van-e eladó lakás, az rögtön beköltözhető-e, vagy felújítandó, és csak hónapok múlva tudjuk használatba venni. Kerülhetünk olyan helyzetbe is, hogy a régi lakásból jóval előbb ki kell költöznünk, mint, hogy az újat birtokba vehetnénk. Az utóbbi években ez egyre gyakoribb dolog. Ilyenkor több lehetőség merül föl. Az egyik az, hogy rokonokhoz vagy ismerősökhöz szállíttatjuk az ingóságainkat.

Második opció, hogy bérelünk egy üres ingatlant, és addig odaköltözünk, amíg tart a felújítás! A harmadik lehetőség, hogy csak a holmijainkat vitetjük el egy raktárba, mi, pedig rokonoknál, vagy egy bútorozott albérletben húzzuk meg magunkat, addig, amíg lakhatóvá válik az új lakás! A negyedik és egyben leghosszabb variáció, amikor eladjuk a lakásunkat, és építkezésbe fogunk. Na, itt a legnehezebb megjósolni a projekt időtartamát. Találkoztam olyan esettel, amikor tavasszal eladták a lakásukat, és októberben már be is tudtak költözni az új házba, de sajnos olyan is előfordult, hogy csak a következő nyáron tudtuk őket beköltöztetni, a felépült ingatlanba!

Ennek a kedves ügyfelünknek volt elég tartaléka, hogy túlélje ezt a hosszú folyamatot, a sok idegeskedést leszámítva, amibe úgy öt-tíz évet öregedett is, de legalább happy-and lett a vége! Ha ilyen építkezős terveink vannak, nagyon át kell gondolni, mit hogy szeretnénk, és ami a legfontosabb a matek! Amennyi összeget, és amennyi időt mondanak, ahhoz nyugodtan adjunk hozzá még 30-40%-ot! Mert ha elfogy menet közben a pénzünk, és hitelt sem tudunk szerezni, akkor nagy bajba kerülhetünk!

Keressünk egy megbízható költöztető céget!

Nehézségek a költözésben

Volt olyan ügyfelünk, aki a mai napig is albérletben lakik, és a félkész házát se befejezni se jó áron eladni nem tudja. Visszatérve a költözésre. Keressünk egy megbízható költöztető céget! Erről már korábbi blog-bejegyzéseimben részletesen írtam, mikre érdemes odafigyelni mielőtt kiválasztjuk a számunkra megfelelőt. Kerüljük az olyan cégeket, melyeket nehéz elérni telefonon, vagy e-mailben, mert ha most nehéz elérni őket, akkor, amikor eljön a költözés ideje, akkor is elérhetetlenek lesznek! Érdemes megnézni a weboldalukat, hogy milyen referenciákkal rendelkeznek, milyen járművekkel dolgoznak, és hogy milyen áron. Ha nagyobb költözésre keresünk csapatot, érdemes élni az általában ingyenes munkafelmérés lehetőségével. Ha hosszabb raktározásra, vagy nemzetközi költöztetésre kell becsomagolni az ingóságainkat, akkor sokkal gondosabban kell előkészíteni, mint ha a szomszéd utcába vinnénk.

Nem mindegy az sem, hogy milyen raktárban tároljuk a bútorainkat. Berakhatjuk egy útszéli garázsba is, ami valószínűleg olcsóbb, mint egy bérelt, fűtött raktár, de nagyon sok buktatója lehet. Ellophatják az értékeinket, beázhat a garázs, bogarak, rágcsálók is tönkre tehetik! Így a végén nem biztos, hogy olcsóbb lesz!

A bútorok megfelelő tárolása

Nehézségek a költözésben!

A tárolásoknál ne sajnáljuk a csomagolóanyagra a pénzt, mert az megvédi az értékeinket! Kárpitos bútorokra ne pakoljunk nehéz dobozokat, zsákokat, mert megnyomhatja, tönkre teheti az ülő-fekvő felületeket. A dobozokra, zsákokra mindig írjuk rá, mi van benne, mert a tárolás alatt is kellhet belőlük valami, és akkor az összeset nem kell kibontani. A hűtőgép, mosógép ajtaját mindig támasszuk ki, hogy tudjon szellőzni, mert különben könnyen bepenészedik, ezért ezeket célszerű a legvégén berakni a raktárban. Ha vannak lapra szerelt bútoraink is, azokat úgy próbáljuk meg elhelyezni a raktárban, hogy állítva minél függőlegesebben legyen tárolva, hogy ne vetemedjen meg!

Olyan méretű raktárt válasszunk, amibe kényelmesen beférnek a dolgaink! Az már csak hab a tortán, ha a földszinten van, vagy ha van teherlift az emeleti pakoláshoz. Gondoljuk át kb. mennyi ideig lesz tárolva a cuccunk, hagyjunk magunknál téli-nyári ruházatot! A raktár bérleti szerződést úgy érdemes megkötni, hogy ha úgy alakul a helyzet, akkor meghosszabbítható legyen. Ha megoldható minél közelebb keressünk raktárt a leendő lakásunkhoz. Amikor már látjuk, hogy biztosan be tudunk költözni a végleges helyünkre, akkor időben rendeljük meg a szállítást, nehogy ezért kelljen még egy tört hónapot a raktár részére kifizetni!  

Bútorszállítás Budapesten vagy országosan?

Hívjon minket bizalommal!

Call Now Button