Ügyfelek a Költöztetésben

Sokféle ügyfél rendel költöztetést

Ügyfelek a Költöztetésben – A mostani írásomban a különböző típusú ügyfelekről szeretnék mesélni nektek. Ebben az elmúlt két évtizedben, nagyon sokféle megrendelővel találkoztam, volt ilyen is, olyan is, de hálaisten sokkal több volt az elégedett, visszajáró ügyfél!

Az első típus, a gondos előrelátó kliens

Ügyfelek a költöztetésben

Az első típus, a gondos előrelátó kliens, aki már hetekkel a költözés időpontja előtt érdeklődik a rokonoktól, ismerősöktől, szomszédoktól, hogy ajánlanak neki megbízható költöztetőt. Ha így nem sikerül találnia, akkor jön a böngészés a neten. Kiválaszt négyet-ötöt, áttanulmányozza a weboldalukat, megnézi az árakat, referenciákat, véleményeket. Az öt céget leszűkíti háromra, majd ezt a hármat telefonon felhívja, és közülük kiválasztja a befutót! Ha egy nagyobb költözésről van szó, akkor kéri még a helyszíni felmérést is. Az ilyen alapos ügyfélnél, minden gondosan be van csomagolva, a dobozok feliratozva, megszámozva, és a törékeny holmik külön vannak rakva, egy sarokba. Teljesen csak akkor lesz nyugodt, amikor minden épségben megérkezett, az új címre!

A második típus, aki már többször költözött

Ügyfelek a költöztetésben

A második típus, aki már mondjuk többször költözött életében, és sokkal nyugodtabban éli meg, ezt a nem egyszerű napot. Ő is ugyanúgy érdeklődik az ismertségi körben, hogy ki lenne a legjobb erre a feladatra, és ha így nem talál, akkor marad a net. Megnézi a költöztetés szónál az első oldalt, majd kiválasztja a számára legszimpatikusabbat, és egy héttel, 10 nappal a költözés dátuma előtt megrendeli a szolgáltatást! A dobozok itt is feliratozva vannak, de számozva már nincsenek, és törékeny dolgok sincsenek külön rakva! Mosolygós, kedves, és kevésbé feszült a költözés miatt, és partner abban is, ha a költöztetők javasolnak neki valamit a bútorok elrendezésében, az új ingatlanban.

A harmadik típus, aki négy-öt nappal a költözés előtt rendeli meg a munkát

Ilyenkor már nem biztos, hogy akit választana, az el is tudja vállalni az adott napra a költöztetést. Felhívja és, ha szerencséje van, és pont ráér, akkor jó, ha nem ér rá, hívja a következőt a sorban. Ennek az a veszélye, hogy felhív négyet-ötöt, és ha egyik se tudja vállalni, akkor kényszerből bele tudnak nyúlni olyan brigádba, akivel nem lesznek megelégedve. Ezért szoktam az ügyfeleimet figyelmeztetni, hogy sose a legolcsóbbat válasszák, mert a végére nem biztos, hogy olyan olcsó lesz, vagy meg se jelennek a költözés napján. Visszatérve az ügyfélre. A dobozok itt már nincsenek feliratozva sem, sőt jó pár dolog csak szatyorban van, mert elfogyott a doboz, és egy kisebb része összecsomagolva sincs.

A bútorok egy részéből kipakolni sem sikerült, a szétszerelve szállítandó bútorok, még egyben, a falhoz rögzítve várják a sorsukat. A gyerekszoba még szalad, a játékok szerte-széjjel, a fürdőszobában a mosógép, még bekötve a sarokban figyel. De ha az ügyfél is partner benne, akkor a költöztető kollégák segítenek, és pár óra alatt szállítható állapotba hozzák ezeket a dolgokat!

A negyedik típus, a költöztetők rémálma!

Ügyfelek a költöztetésben

A negyedik típus, a költöztetők rémálma! Aki előző nap kezd el telefonálgatni, hogy neki holnap ki kell költözni a lakásból. Nagyon sok költöztető cég van, akik közül választhatunk, ha időben keresünk, na de azonnaliban jóval kevesebben vállalnak szállítást. Sokkal nagyobb esélyünk van ilyenkor arra, hogy egy olyan céget kényszerből beválasszunk, akikkel nem leszünk megelégedve, vagy meg se jelennek reggel, mert bejött nekik egy zsírosabb fuvar. Vissza az ügyfélhez. Mi szokta ilyenkor fogadni a szállítókat, amikor reggel megérkeznek? Az egész lakás romokban, szinte semmi sincs összecsomagolva, sok esetben akkor kel föl a megrendelő, amikor odaérünk

Teljesen azzal sincs képben, hogy mi megy, és mi az, ami marad. Elkezdi a tányérokat, poharakat szatyrokba pakolni, de figyelmeztet, hogy ezek nagyon törékenyek, és vigyázzunk rájuk! Következő okos kérdés: „A 240 cm magas 4 ajtós tükrös gardróbszekrényt szét kell szerelni, egyben nem tudják elszállítani? A szekrényekből muszáj kipakolni? A hűtőszekrényből is ki kell pakolni? Na, itt szokott a legnyugodtabb kollégáknak is elfogyni a türelme! Aki, mint én is, már sokszor így járt, ezért nem szívesen vállal el azonnali munkát, ha csak nem pár dologról van szó.

Remélem megint sikerült pár hasznos tanáccsal ellátni a leendő ügyfeleimet!                                                                              

Call Now Button