Tanácsok a költözés rendeléséhez

költözés
költözés - A költöztetés, mint idényszakma

Tanácsok a költözés megrendeléséhez: Pár éve már a költöztetés is egyre jobban idény szakmává válik. Miért írom ezt? Mert az egészéves költözések 75%-a májustól szeptemberig zajlik. A családok nagy része, ha teheti, nyáron költözik azért, mert megvárják az iskola végét, és amire újra kezdődik, már az új helyen szeretnének lenni! A másik tényező az időjárás. Nyáron kisebb az esélye annak, hogy a rossz idő megnehezíti a szállítást, pakolást. Az év elején elkezdett családi házak is nyár végére, kora őszre készülnek el, így oda is sokan rendelnek költöztetőket. Miért fontosak ezek a dolgok az ügyfeleknek? Azért, mert amikor ilyen sok megrendelése van a költöztető cégeknek, nem biztos, hogy találunk megbízható fuvarost az elvégezendő feladatra!

Mikor költöznek a legtöbben?

Még szezonon belül is nagyon megnő a megrendelések száma a hónap utolsó napja plusz-mínusz 5 nap időtartamban. Ilyenkor nem egyszer megkapom a telefonon érdeklődőktől: Ilyen nagy buli ez a költöztetés? Ön a tizedik, akit hívok, és senki nem tudja elvállalni! Sajnos nem ilyen nagy buli, mert ilyenkor az összes komoly költöztető cég vért izzadva próbálja kiszolgálni a szállítási igényeket, több-kevesebb sikerrel, dacolva a sokszor 35 fokos meleggel! De Magyarországon ez egy kialakult szokás, hogy vagy 15-én, vagy a hónap végén zárják a számlákat, és akkor költöznek.

költözés
költöztetős céggel belföldi azonnali sos profi korrekt költöztetés olcsón, kisteherautóval fuvarozás, szekrény szállítás Budapesten, bútorszállítás országosan Magyarországon
Válasszon előre költöztető céget!

A nagyobb cégeknél, ahol van nyári leállás, ott is sokszor arra az időszakra tervezik a költözést. Aki ilyenkor szeretne költözni, annak azt tanácsolom, hogy időben keressen szállítót, és próbálja meg leinformálni! Miért fontos ez? Azért, nehogy póruljárjon! Sajnos ebben a szakmában is van nagyon sok „költöztetőnek tűnő cég”, akik majd a költözés napján szólnak: „Bocsi, lerobbant a kocsi, nem tudunk jönni”, vagy hirtelen elérhetetlenek lesznek telefonon. Mielőtt jópáran megsértődnének, hogy alaptalanul vádolok „cégeket”, elmesélem, hogy például most, 2021. június végén is 2 családnak segítettem elköltözni, akik ugyanígy jártak.

Mennyivel korábban rendeljük meg?

Az a baj, ha ebben a zsúfolt időszakban hagynak cserben valakit, nem biztos, hogy aznap bárki is tud segíteni. Azt tanácsolom mindenkinek, gondosan válasszon fuvarozó céget, mert azért van nagyon sok megbízható, korrekt csapat is a piacon. Érdemes a weboldalakat átnézni, az árakat összehasonlítani, de mint sok más dologban itt sem érdemes a legolcsóbbat választani. Nagyobb lakás  vagy komplett családi ház költözésnél vagy ahol a két cím távolsága nagy, ott érdemes élni a legtöbb helyen ingyenes munkafelméréssel! A költözés előtti napon érdemes felhívni a fuvarozó céget az ügyben, hogy a részükről rendben van-e a másnapi szállítás! A költöztetést próbáljuk meg egy hét tíz nappal a tervezett dátum előtt megrendelni, leegyeztetni!

Mire érdemes még figyelni?

Nagyon fontos az, hogyha 30-áig kell kiköltözni a régi lakásból, akkor ne az utolsó napra hagyjuk, hanem előtte 1-2 nappal legyünk túl rajta, mert bármi közbejöhet. Fontos még nagyon minden megrendelésnél, hogy pontosan adjuk meg a mennyiséget! Ebből is lehet bonyodalom, ha kétszer annyi lesz a személyes holmink, mint amennyit megadtunk, és ezért kell majd kettőt fordulni! A megrendelésnél jelezzük előre, ha a bútorokat csak szétszerelve lehet átszállítani! Ekkor a cég olyan rakodót oszt be oda, aki jól tud szerelni, és esetleg még plusz csavarozó gépet is raknak be a teherautóba, hogy minél gördülékenyebb legyen a költözés!

A megrendelésnél érdemes jelezni, ha az átlagnál több kényes, törékeny tárgy található. Ekkor a költöztetők hoznak még csomagoló anyagot, dobozokat magukkal, így ezeket biztonságosan el tudják szállítani. Amikor összecsomagoltunk és azt látjuk, hogy jóval több holmink lett, mint amennyit a megrendelésnél megadtunk, akkor sem kell megrémülnünk. Csak jelezzük a költöztető cég felé, és közösen találjuk ki, hogyan orvosolható a probléma! Vagy még egy kocsi jöjjön, ha nem lehet többet fordulni, vagy több rakodó jöjjön segíteni, hogy ne éjszakáig tartson. Viszont, ha ez csak reggel derül ki, amikor a csapat odaért, akkor ezt a problémát már nehéz korrigálni, főleg ha utána is van nekik másik munkájuk!

Remélem megint sok ügyfélnek sikerült segítenem!

Call Now Button